Kar bazı illerde eğitimi etkilemeye devam ediyor

TAKİP ET

Bir süredir yurdu etkisi altına alan kar yağışları eğitimin de aksamasına sebep oldu. Bu nedenle bazı yerlerde yarın okullarda eğitime ara verileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Yoğun kar yağışları Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz'de etkili olmaya devam ediyor. Bu bölgelerde hayat durma noktasına gelirken eğitime de ara verildi. İşte eğitime ara veren iller;
BOLU
Bolu’da, olumsuz hava şartları sebebiyle il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edilirken kurumlarda çalışan engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.
DÜZCE
Düzce'de kar yağışı sebebiyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Bu konuda açıklama yapan Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılmalarına karar verildiğini kaydetti.

ARDAHAN
Ardahan'da yağan yoğun kar ve tipi eğitime engel olurken konu hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, karın kent genelinde şiddetini arttırdığını belirterek "Bu yüzden il ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli bütün okullarda eğitime yarın ara verdik." dedi.
GİRESUN'UN KÖYLERİ
Kar yağışlarının olumsuz etkilediği bir diğer ilimiz olan Giresun’da da 2 ilçede bütün, 9 ilçede de köy okullarında eğitim öğretime yarın ara verildiği duyuruldu. Tatil haberi Valilik tarafından duyurulurken yapılan yazlı açıklamada Dereli ve Güce ilçelerinde bütün okullarda 21 Mart Pazartesi yüz yüze eğitim yapılmayacağı aktarıldı. Açıklamada, merkez, Bulancak, Çanakçı, Doğankent, Espiye, Keşap, Piraziz, Tirebolu ev Yağlıdere ilçesinde köy okullarının yarın tatil edildiği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise idari izinli sayılacağı ifade edildi.

 

Kar tatili Eğitim