Kar yağışı ne kadar devam edecek? İstanbul'da yoğun kar yağışı mı olacak? İstanbul kar yağışı devam edecek mi?

TAKİP ET

Tüm Türkiye genelinde Aralık ayına girilmesi ile beraber kar yağışının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Meteorolojinin yaptığı tahminler kapsamında İstanbul'da kar beklendiği söylenmişti. Bunun üzerine Silivri'nin yüksek kesimlerinde sulu kar yağışı başladı. Peki İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Meteorolojinin yaptığı tahminler kapsamında son açıklamalarda İstanbul'da kar yağışı için tarih verilmişti. Dolayısıyla İstanbullular da kar yağışı için tetikte bekliyordu. Ve İstanbul'da kar Silivri'nin yüksek kesimlerinde yağışa başladı. Bu gece etkili olmaya başlayan kar yağışının devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.
İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi?
Meteorolojinin yaptığı açıklamalardan sonra İstanbul'da kar yağmaya başladı. Kar ilk önce Silivri'nin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı. Silivri Kadıköy Mahallesi gibi birçok mahallede yağmurla karışık kar yağarken ilerleyen saatlerde yağışın etkisinin artması bekleniyor.
"Sarı kod" ile uyarılmıştı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamalarını yaparken İstanbulluları sarı kod ile uyarmış, Marmara'nın Doğu tarafında devam eden yağmur ve sağanak yağışın ise etkisinin gece saatlerine kadar süreceğini açıklamıştı. Meteoroloji uzmanları, Balkanlar'dan soğuk hava dalgalarının geldiğini belirterek Marmara'da Cuma akşamı ve cumartesi günü şehir içinde karla karışık yağmur ve İstanbul'un yüksek yerlerinde ise kar yağışı beklediklerini açıklamışlardı.
İstanbul'daki okullarda kar tatili olacak mı?
Kar yağışı sebebiyle İstanbul'daki okullarda tatil olup olmayacağına ilişkin henüz karar verilmedi. Bu konuya ilişkin resmi açıklamalar yapıldığı taktirde haberimizden ulaşabilirsiniz.
 

istanbul kar yağışı kar yağışı kar