Kara liste çilesi bitiyor! Bugün TBMM'de oylanacak

TAKİP ET

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği düzenleme TBMM gündeminde. Kredi kredi kartı ya da çek senet borcu nedeniyle Kara listede olanlar için sicil affı geliyor. Torba yasa teklifinde aynı zamanda KYK borcu faizleri de yer alıyor.

Reklam
Reklam

Milyonlarca kişinin beklediği Kredi, kredi kartı borcu ya da çek senet borçları için sicil affı ve yapılandırma ile ilgili hükümet harekete geçiyor. Şu anda TBMM gündeminde bulunan torba kanun teklifinde sicil affı maddesi de bulunuyor. Mecliste bu maddenin kabul edilmesi halinde borçlarını belirlenen tarihler içerisinde kapatılanlar ya da yapılandıranlar kara listeden çıkacak.

Kritik Tarih 1 Temmuz 2023

Alınan bilgiye göre torba yasa kanunu teklifi içerisinde bulunan sicil affı maddesinde kritik Tarih 1 Temmuz 2023 olarak belirlendi. Çeşitli borçları nedeniyle kara listeye giren borçluların sicil affı yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Meclise gelen teklifin ilgili maddesinde anapara ve taksit ödeme tarihi 1 Ekim tarihinden önce olanlar yasadan faydalanacak. Böylece kişi ya da şirketlerin borçlarını 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödemesi ya da yapılandırması durumunda kara listeden çıkarılması sağlanacak.

KYK borç faizleri de silinecek

TBMM gündeminde bulunan torba yasa teklifinde ki diğer bir madde ise KYK borç faizlerinin silinmesi. Yani öğrencilerin KYK borçlarının faizleri Bu maddenin kabul edilmesi durumunda silinecek ve sadece anapara geri ödenecek.