Karadeniz'de keşfedilen doğal gaza 14.8 milyar liralık büyük yatırım

TAKİP ET

2022 yatırım ajandası kapsamında ekonomik ve aynı zamanda sosyal katkıları yüksek olan toplam 3 bin 134 projeye ödenek ayrılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan ödenekler listesinde Karadeniz'de keşfi yapılan doğal gaza 14.8 milyar yatırılacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı '2022 Yılı Yatırım Programı' yayımlandı. Yeni programda ekonomik ve aynı zamanda sosyal katkıları yüksek olarak görülen, acil ihtiyaçları da karşılayacakları anlaşılan bir çok projeye yatırım miktarları belirlendi. 

Program çerçevesinde yatırımlarda en yüksek payı yüzde 27 ile ulaştırma ve haberleşme alırken, eğitim sektörüne yüzde 13.3 oranında bir yatırım yapılacak. Tarım yatırımlarına yüzde 10.1 gibi bir bütçe desteği verilirken sağlık yatırımlarının alacakları pay ise yüzde 9.3 oldu. 


Orman Genel Müdürlüğü için toplam 5 adet yangın söndürme uçağıyla birlikte 10 adet helikopter alınması için bütçeden 7 milyar lira kaynak tahsis edilmesine karar verilirken Karadeniz'de keşfi yapılan 540 milyar m3'lük doğal gazın 2023 yılında Türkiye'ye sunulması açısından hazırlanan Sakarya Doğal Gaz Sahası Geliştirme Projesi'ne 2022 yılı içerisinde toplam 14.8 Milyar lira kaynak aktarılacak.

KİMYA SEKTÖRÜ LİSTENİN İLK SIRASINA YERLEŞTİ

2022 yılı imalat sanayisi için en fazla ödeneği 797 milyon 764 bin lira ile kimya sektörü aldı. KOBİ ve girişimcilik sektörlerimin ikinci sırada yer aldığı listenin üçüncü sırasında ise demir yolu taşıt sanayi için 416 milyon 600 bin lira tahsis edilecek olan tutar yer aldı.
 

karadeniz doğal gaz yatırım 2022 Yılı Yatırım Programı