Karantina rapor parası nasıl alınır? Geçici iş görmezlik sorgulama

TAKİP ET

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs etkileri devam ederken karantinaya alınan işçilere ücret veriliyor mu sorusu araştırılmaya başladı. Karantina süresi boyunca çalışamayanlara iş görmezlik raporu verilmektedir. İş görmezlik raporu için ödenen tutar ne kadar? Karantina rapor parası nasıl hesaplanır? İş görmezlik ödeneği ne zaman hesaplara yatar? Karantina rapor parası sorgulama detayları...

Reklam
Reklam

Covid-19 döneminde karantina süreçleri olduğundan karantina raporu yoğun ilgi gördü. Karatina rapor parası ne kadar, kimlere verilir? Karantina rapor parası sorguluma işlemleri ve detaylar haberimizde yer almaktadır.

Rapor parası

Koronavirüs sonrası karantinaya alınan çalışan alacağı iş görmezlik belgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmalıdır. 14 günlük karantina rapor parası en az 954 TL en fazla ise 5889 TL olarak ödenmektedir. Ücret sorgulama ve hesaplama detayları için yazımızı okumaya devam ediniz.

Karantina rapor parası hesaplama 

Aylık brüt ücret: 3.577,50 TL

Günlük brüt ücret: 119.25 TL

14 günlük karantina rapor parası ücreti: 119.25 * 12: 1431 TL

Çalışana ödenecek karantina rapor ücreti: 1431 * 2/3: 954 TL

Karantina rapor parasının ödenmesi için SGK kurumu tarafından yetki verilen sağlık kuruluşlarından rapor alınması gerekmektedir. Ayrıca 1 yıl içinde en az 90 günlük sigorta prim ödenmesinin yapılmış olması gerekmektedir.

Karantina rapor parası sorgulama 

Kimlik kartı ile birlikte PTT şubesine gidilerek sorgulama işlemi yapılır. Bunun yanı sıra ALO 170 hattı üzerinden de bilgilere ulaşılabilir. 

E-devlet sorgulama 

Rapor parası sorgulama işlemi E-devlet üzerinden yapılmaktadır. T.C kimlik numarası ve şifreyle beraber e-devlet üzerine giriş yapıldıktan sonra arama butonuna Sosyal Güvenlik Kurumu yazılarak 4A/4B İş göremezlik ödemesi görme butonuna basarak sorgulama işlemi gerçekleştirilecektir. 

Karantina rapor parası nereden alınır? 

Ziraat Bankası

Vakıf Bank

Akbank

Şeker Bank

Türkiye Ekonomi Bankası

Garanti Bankası

FİBA Banka

Halk Bankası

Burgan Bank

Rapor parası hesaplama Rapor parası Karantina parası Geçici iş görmezlik sorgulama