Karavan tutkunlarını hayran bıraktı! Türkiye'nin dört yanından Battalgazi'de toplandılar

TAKİP ET

Malatya'da ilk kez İspendere Kamp Karavan Festivali düzenlendi. Bunun için Türkiye'nin dört yanından Malatya'ya gelen karavan tutkunları Battalgazi'de tarihi bir yolculuğa katıldı. Medeniyetin Kalbi olarak bilinen tarihi başkent Battalgazi'ye karavan tutkunları hayran kaldı.

Reklam
Reklam

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu ile Battalgazi Belediyesi’nin yaptığı iş birlikle düzenlenen ilk İspendere Kamp Karavan Festivali gerçekleşti. Battalgazi’deki tarihi atmosferi keşfettiler.
Karavan tutkunlarının ve Battalgazi Belediyesi’nin iş birliğinde düzenlenen tarihi yolculuğun ilk duracağı UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi’nde bulunan Arslantepe Höyüğü oldu.
Anadolu topraklarında bilinen en eski şehir devletinin bulunduğu höyükten sonra, Eskimalatya’daki Namazgah, ardından Kanlı Kümbet, Ulu Cami, Poyraz Konağı Yaşam Müzesi ve Tarihi Silahtar Mustada Paşa Kervansaray’ı ziyaret edildi. Her karesinde tarihin izlerini bulunduran Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki keyifli yolculuklarını bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdiler.
Tarihi kokunun hakim olduğu Battalgazi’nin Belediye Başkanı Osman Güder, festivale katılan kişilerle çay sohbetini Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirdi.
Ünlü oyuncu İlker Yiğen’de katılımcılar arasındaydı ve ilçedeki tarihi atmosfere hayranlığını gizleyemedi. Yiğen, “Daha öncede Malatya’ya gelmiştim, ama Battalgazi’ye ilk kez geliyorum ve hayran kaldım. Süper bir yer, her karesi tarihin izlerini taşıyor. Tarihin var olduğu bir yer olmasının yanı sıra yeşilin çok başka bir tonunu görüyorum. Eşim Esra’ya ‘İsviçre diyoruz, ama Malatya’nın da yeşili farklı’. Yeşilin birçok tonunu Malatya’da gördüm, bizi acayip mutlu etti. Doğanın burada korunmuş olması ve insanların sıcaklığı bizi açıkçası çok etkiledi. Battalgazi bambaşka bir yermiş, iyi ki böyle bir organizasyon düzenlenmiş ve gelmişiz. En çok da Dünya Mirası Arslantepe Höyüğü’ne bayıldım. Burada tarihe yön veren birtakım olaylar yaşanmış. Bunları düşünerek geziyorsunuz ve bir şeyler anlam kazanıyor, çok mutlu ediyor. Galiba kazılar da hala devam ediyor. Bence bu Dünya Mirası Arslantepe Höyüğü Türkiye için çok önemli bir değer” dedi.

İstanbul’dan festival için gelen Handan Yücel, ilk defa burayı ziyaret ettiğini altını çizerek “Mükemmel bir gezi ve festival oluyor. Battalgazi Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Festivalde her şey düşünülmüş, bizleri çok mutlu etti. İlçemizde güzel bir tarihi yolculuk yaşadık. İnsanlık tarihinin nereden geldiğini gördük. Arslantepe Höyüğü’ne hiç gelmemiştim, çok ilginç şeyler görüyoruz ve çok güzel. Bu Dünya Mirası yere bayıldım. Kadim ilçe birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve insanlık tarihinin burada daha ne kadar geriye gideceğini merak ediyorum. Herkesin bir kere görmesi gereken bir yer” diye konuştu.