Kargo takip nasıl yapılır? Adınıza kargo olup olmadığı nasıl öğrenilir?

TAKİP ET

Kargo takibi ile ilgili detaylar araştırılmaktadır. Kargo takibinin nasıl yapıldığı merak edilmektedir. Kargo takibi nasıl yapılır? Vatandaşlar ,adlarına kargo olup olmadığını da nasıl öğreneceğini araştırmaktadır.Bu haberimizde kargo takibi ile ilgili detayları sizler için derledik. İşte kargo takibinin detayları...

Reklam
Reklam

Kargo takibi uygulaması çok kolay yöntemler içerir.Adınıza kargo  olup olmadığını öğrenmek için kargo firmasını aramanız yeterli kargo firmasının telefon numarasına ek olarak kargo sorgulama için direkt firmanın şubesine de gidebilirsiniz. Böylece ismin üzerinde kargo olup olmadığı kolayca anlaşılır.

Kargo olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Gönderinin hangi şirketten olduğunu öğrenmenin ilk adımı müşteri hizmetlerini aramaktır. Müşteri hizmetleri adımlarına ek olarak kargo firmasının şubesine gidilerek de sorgulama yapılabilmektedir.Kargo ziyaret edilen şubelerden birine gönderilmişse şirket çalışanları tarafından teslim edilecektir. Teslimat işlemi için yanınızda kimlik taşımanız gerekmektedir. Aksi takdirde teslimat sırasında sorunlar ortaya çıkabilir.

Kargo takip nasıl gerçekleşir?

Gönderileri takip etmenin birçok önemli yolu vardır. Yollardan biri, gönderinin geldiği şirketin telefon numarasını arayarak takip etmektir. Böylece yapılan işlem sonucunda malların nereye ve ne zaman ulaşabileceğini görmek mümkündür.

Ürünler şubeden çıkıp dağıtım sürecine girdikten sonra mesai saatleri içerisinde teslim edilir. Tabi yoğunluktan dolayı teslimat süreci biraz gecikebilir. Normal şartlar altında, mallar en geç saat 6:00'dan önce teslim edilecektir. Bu zaman aralığı her kargo firmasına göre değişiklik gösterecektir. Standart saat aralığı 10:00 ve 18:00 olup, bu süre içinde teslim edilmeyen tüm gönderiler ertesi güne yansıtılır. Normal tatiller ve resmi tatiller arasında teslimat süreleri birkaç gün uzayabilir. Hafta içi teslimatlar için tüm gönderiler, yoğunluğun hızına bağlı olarak 10.00 ile 06.00 saatleri arasında herhangi bir saat diliminde aynı gün teslim edilir.

İsim ve kimlik numarası ile kargo sorgulama

Gönderici kodu dışında bir isimle kargo  sorgulamak isteyenler kargo firmasının iletişim numarasını arayabilir, arama yapıldıktan sonra gerekli menüler üzerinden bağlantı kurulursa isim verilerek mal sorgulanabilir. Firmanın resmi web sitesi üzerinden internet üzerinden kargo takip sürecini istedikleri zaman çalıştırabilirler.   İnternet üzerinden gönderici kodu talebi ve müşteri hizmetlerinden mal talebi dışında tüm müşteriler ürünleriyle ilgili bilgi almak için şubeye gidebilirler.   Genel olarak, şubeler tarafından veren kodu kullanılarak yükleme talepleri yapılabilir.Ancak üzerlerinde gönderici kodu olmayan kişiler kimliklerini ibraz ederek kargo talebinde bulunabilirsiniz.

kargo takibi kargo takibi nasıl yapılır adıma kargo var mı