Karın yağlarından kurtulmak için kahvaltıda tüketilecek en iyi 5 yiyecek

TAKİP ET

"Kahvaltı günün en önemli öğünüdür " sözünü her zaman duyarız. Ancak konu kahvaltı için doğru yiyecekleri seçmek olduğunda, sağlık hedeflerimiz için hangilerinin en iyi olduğunu nasıl bilebiliriz?

Reklam
Reklam

Kahvaltı önemli bir öğün olsa da, bazı kahvaltı alışkanlıkları siz farkında olmadan kilo verme hedeflerinizi rayından çıkarabilir. Kilo vermeye çalışırken seçebileceğimiz daha sağlıklı kahvaltı alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için birkaç uzman diyetisyenle konuştuk ve tavsiyelerini aldık.

Hamur işi dışında bir şey seçin

Arada sırada en sevdiğiniz hamur işi veya hamur işi ile kendinizi şımartmak tamamen zararsızdır, ancak her gün bir tane yeme alışkanlığı edinmek muhtemelen kilo alımına katkıda bulunabilir.

" Bu pastaya ulaşmak çok cazip olabilir. Tadı harikadır ve genellikle eskimiş gibi görünmeyen çeşitli seçenekler vardır - kıyafetleriniz çok dar olana kadar. Bunun nedeni, şekerle dolu olmaları ve şekerin kilo almasına neden olmasıdır. Kendinizi kalp hastalığı, tip 2 diyabet, depresyon, cilt yaşlanması ve akne gibi risklere atıyor olabilirsiniz.Bunun yerine, proteinli pop tart veya herhangi bir meyve türü gibi sağlıklı bir atıştırmalık yemeyi deneyin. " diyor Courtney D'Angelo, MS, RD, kayıtlı bir diyetisyen ve Go Wellness'ta yazar.

Kahvenizde daha az krema ve şeker kullanın

Sağlıklı olması için kahvenizi sade içmeniz gerekmez, ancak sabah fincan Joe'nuza günlük olarak ne eklediğinizi düşünmek önemlidir.

" Kahvemize koyduğumuz sağlıksız kremalar, göbek bölgemize zarar verebilecek şekerler ve yapay tatlar eklediler. Bunun üzerine, kahvenize krema ile birlikte kendi şekerinizi eklemek, etkileri iki katına çıkaracaktır. Özellikle fazla şeker, özellikle Kahvaltıda, gün boyunca daha fazla şeker istememize neden olabilir.Ayrıca, kalori yakmamıza, egzersiz yapmak için ihtiyacımız olan enerjiyi sağlamamıza veya karın yağlarını yakmamıza yardımcı olmayacak olan metabolizmamızı yavaşlatır.Bunun yerine, kahvenizi sade içmeyi deneyin. Veya alternatif tatlandırıcılarla deneyin. Kahvenize protein bile ekleyebilirsiniz, bu harika bir alışkanlığın yerini alabilir" diyor D'Angelo.

Yulaf yiyin, protein ekleyin

Yulaf ezmesi kahvaltıda yiyebileceğiniz en sağlıklı öğünlerden biridir, özellikle de eklediğiniz sos türlerini bilinçli olarak kullanıyorsanız.

"Yulaf, vücudumuza enerji sağlayan karbonhidrat bakımından yüksektir. Ayrıca protein, lif ve yağ da vardır - göbek bölgesi çevresinde kilo vermeye çalışıyorsak ihtiyacımız olan tüm temel besinler. Hem protein hem de lif mükemmeldir. Tok hissetmenize yardımcı olmak için kahvaltı ve öğle yemeği arasında daha az atıştırma ile sonuçlanır Yulaf ezmesine peynir altı suyu proteini gibi daha fazla protein eklemek, protein kas inşa etmeye yardımcı olduğu için mükemmel kilo kaybı faydaları sağlayabilir. Kas inşa etmek metabolizmanızı hızlandırmaya ve nihayetinde kalori yakmanıza yardımcı olur yağ yakan," diyor D'Angelo.

Daha fazla tam tahıl yiyin

Birçok insan kilo vermek için tahıllardan kurtulmaları gerektiğini düşünür, ancak rafine tahılları tam tahıllarla değiştirmek, onlardan tamamen kurtulmaktan daha faydalıdır.

"Tam tahıllar lif ve besin açısından zengindir, oysa rafine tahıllar vitamin, mineral ve lif içeriğinden arındırılarak daha az doygun hale gelirler. Tam tahıllar ayrıca rafine tahıllardan daha fazla hacme sahiptir, bu nedenle midenizi daha iyi gerer ve sizi daha iyi hale getirir. Daha uzun süre daha tok hissedin. Yulaf ezmesi, kahverengi pirinç, kinoa ve kepekli ekmekler/makarnalar birkaç harika seçenek," diyor The Consumer Mag'de kayıtlı bir diyetisyen olan Janet Coleman .

Daha fazla sebze ye

Son olarak, kahvaltınıza bir veya iki porsiyon sebze eklemek, günün geri kalanında size yardımcı olabilir.

"Sebzelerin kalorisi düşük, ancak lif içeriği yüksektir, bu nedenle diyetinize fazladan kalori eklemeden sizi doldurmaya yardımcı olurlar. Ayrıca, genel olarak sağlığınıza fayda sağlayabilecek besinler (C vitamini veya potasyum gibi) içerirler. Her öğüne dahil etmeye değer! Daha fazla beslenme için omletlere veya çırpılmış yumurtalara peynir veya et yerine sebze eklemeyi deneyin” diyor Coleman