Karşılıksız çek şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

TAKİP ET

Bazı durumlarda ödemeler çekle yapılmaktadır. Çek ödemeleri bazen karşılıksız çıkabilmektedir. Karşılıksız çekleri şikayet etmek isteyen kişiler nasıl yapılacağını araştırmaktadır. Karşılıksız çek şikayet dilekçesi nasıl yazılır? Bu haberimizde karşılıksız çek şikayet dilekçesi nasıl yazılır? Bu haberimizde karşılıksız çek şikayet dilekçesi detaylarını sizler için derledik. İşte karşılıksız çek şikayet dilekçesi detayları...

Reklam
Reklam

Çekin ve imzanın aslına uygun olmasına rağmen banka hesabında sahtecilik olmaması durumunda hatalı çek raporu düzenlenir, yani bu durumda belgede tahrifat yapılmamış, ancak ödenmesi gereken tutar zamanında ödenmemiştir. Karşılıksız çek şikayet dilekçesi nasıl düzenlenir?

Karşılıksız çek şikayet dilekçesi

 Çekin alındığı tarihte geri alınamaz.   Hesap sahibi tüzel kişi ise, kişinin mali işlerini yöneten tüzel kişi veya kişiler olacaktır. Şirket adına düzenlenen çekte  şirket yetkilisine doğrudan borç kaydedilmez. Öncelikle cezai sorumluluğun kimde olduğu belirlenir. Öncelikle cari hesabın kimde olduğu,  tüzel kişi ise mali yönetim organı üyesi, üye bulunamıyorsa yönetim organı üyeleri belirlenir.

Karşılıksız çek şikayet dilekçesi tüzel kişi : Bir karşılıksız  çek aldığınızda, çek hesabı sahibi bir şirketse, doğrudan işletme sahibini suçlayamazsınız. Bu karşılıksız  çeki bildirirseniz, borçlandırılabilecek kişiler şunlardır:   Şirket için mali yönetim sağlayan yönetici mali üye. Finansal yönetim grubunun  üyesi.  Şikayet ele alındıktan sonra sorumlu kişi belirlenmelidir. Karşılıksız çek şikayetinde bulunmak istediğinizde çekin karşılıksız olduğunu öğrendiğimiz tarihten itibaren 3 ay ile 1 yıl arasında bir süre için şikayetinizi yazarak talepte bulunabilirsiniz. Şikayeti inceleyecek mahkeme, İcra  mahkemesi olacaktır. Yargılama sonucunda 3.000 TL ve daha az para cezası verilirse karşı taraf bu karara itiraz edemez.

Yanlış doğrulama durumunda ceza 3000 TL'den fazla ise karşı taraf itiraz etme hakkına sahiptir. İtiraz  2 ay  1 yıl sonra sona erer İtiraz haklı görülürse kesin karar olmaz.   Menşe bankanın verilerini ve çekiliş tarihini ekleyerek bir talep yazıyorsunuz. Aldığınız çek karşılıksız  ise dilekçe yazdığınızda 6 ay süreyle size iade edilecektir. Karar Cumhuriyet savcısı tarafından verilir.Dilekçenizi çekin sahte olduğunu anladığınız tarihten itibaren 3 ay içinde verebilirsiniz. Çek  bugün hala yaygın olarak kullanılmaktadır.

Karşılıksız çek şikayet dilekçesi Karşılıksız çek şikayet dilekçesi nasıl yazılır?