Kaş'a nasıl şekil verilir? Kaş almada nelere dikkat edilmelidir?

TAKİP ET

Kadınların makyajda ve bakımda en önem verdikleri yerlerden biri kaşlarıdır. Kadınlar için kaşlarının güzel şekil alması oldukça önemlidir. Peki kaşa nasıl şekil verilmelidir? Bu yazımızda sizlerle kaşlarınıza nasıl şekil vermeniz gerektiğini paylaştık. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Kaşların doğru şekil almaları görünüş açısından çok önemlidir. Yüzün daha güzel bir görünüme sahip olması için kaşın doğru hizada ve şekilde olması gerekir. Kaşa şekil verirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise yüz şeklidir. Kaşın şekli yüz şekline göre verilmelidir.

Kaşa nasıl şekil verilmelidir?

Bu noktada dikkat edilmesi gereken birinci kural kişinin yüz şeklidir. Her yüz şekline göre farklı kaş modelleri uygulanmaktadır. Yüz şekli belirlendikten sonra öncelikle kaşların üzerindeki fazla kıllar alınmalıdır.

Kaşa şekil vermeden önce sırasıyla aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır:

Öncelikle kaşın çevresinde dağınık duran fazla kılları alın.

Orta bölgede olan kaş kıllarına kesinlikle ellemeyin.

Kalın orta kısmına denk gelen yerden yukarıya doğru bir sıra alındığı zaman doğal bir kaş görünümü, 2-3 sıra alındığında ise iddialı bir kaş görünümü ortaya çıkar.

Önemli noktalardan biri ise kaşın üst kısmına doğru (alın bölgesine doğu) çıkan kıllar kesinlikle alınmalıdır.

Kaşın başlangıç ve bitiş noktasını belirleme

Kaşa doğru şekil vermede uygulanacak ilk adım kaşın başlangıç ve bitiş noktasını belirlemektir. Bu noktaları belirlemek için uzun bir kalem ya da ince bir çubuk kullanabilirsiniz. Yardım alacağınız çubuğun bir kısmı bunun kenarına, diğer kısmı ise göz kenarına gelecek şekilde konumlandırılarak hizalanır. Hizalama yapıldıktan sonra kaşın seviyesini geçtiği yer kaşın uzun çizgisinin başlangıcı olarak kabul edilir.

Kaşın kavis alacağı alanı belirlemek adına da çubuk bunun kenarına koyulmalı daha sonra üst kısmı da göz bebeğinin hemen kenarına konulmalıdır. Belirlenen bu nokta kaşa kavis verilmesi gereken noktadır.

Kaşın bitiş noktasını belirlemek için de çubuğun alt tarafı bunun kenarına koyulurken üst kısmı da gözün dış kenarına konulur. Çubuğun ucunun bulunduğu yer kaşın bitiş noktasıdır. Bu noktanın altında kalan tüm kıllar temizlenmelidir.

Kaşa şekil verme yöntemleri

Kaşa şekil vermek için iki farklı yöntem uygulanabilir:

Kalın kaş görünümü

İnce kaş görünümü

Kalın kaş görünümü elde etme

Son dönemde en popüler kaş şekli kalın kaştır. Kaşınıza kalın bir görünüm vermek istiyorsanız şu adımları takip etmelisiniz:

İlk olarak kaşların uzun kısımları çizilmelidir.

Daha sonra kaşın uç kısımları çizilmelidir.

Ardından da kavis verilen yerin altına aydınlık verilmelidir.

İnce kaş görünümü elde etme

Yüzü tipi ince olan kişiler kaşlarını daha ince kullanmalıdır. Kaşlara ince görünüm vermek için ise aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

İlk olarak kaşın alt bölümü keş rengi tonunda bir kalemle çizilmelidir.

Daha sonra alt bölüm için yapılan aynı işlem üst bölüme de yapılır.

Çizim bittikten sonra ise kaş fırçası yardımı ile kaşlar yan tarafa doğru taranır ve çizgilerin belirginliği kaybedilir. Bu sayede kaşa doğal bir görünüm verilir.

Eğer kaşlarınız çok seyrek ise iç kısımlar da kalem yardımı ile doldurulmalıdır. Yine doğal bir görünüm elde etmek için kaş fırçası ile taranmalıdır.

Kaş alırken dikkat edilmesi gerekenler

Başlangıç kısımları çok bitişik ve dik olan kaşlar yüzü sert göstermektedir.

Kaştaki keskin kavisler de yüzü, bakışları ve ifadeyi sert gösterir.

Çok kalın ve dağınık kaşlar güzel görünmez.

Fazlasıyla ince kaşlar yüz ifadesini zayıf ve yüzü kilolu gösterir.

Düz, inişi çıkışı olmayan kaşlar ise yüz ifadesinin silik olmasına neden olur. Bunun yanı sıra göz kapaklarını düşük gösterir.

Fazla uzun kaşlar moden görünmez ayrıca yüzü de aşağı düşürür.

Yuvarlak kaşlarda moden görünmeyeceği gibi ifadeyi de şaşkın gösterir.

Kaşın kuyruk kısmı fazla aşağıda ise yani göz kısmının yanına düşüyor ise kişinin yüzü üzgün, yorgun ve yaşlı gösterir.

Kaşa şekil verirken dikkat edilmesi gerekenler

Kaşlarınız güzel şekil alsın istiyorsanız iyi ve eğimli uca sahip bir cımbız kullanın. Aksi takdirde kaşlarınız kırılır ve görünümü daha kötü hale gelir.

Kaşlarınızı aldığınız ortamın iyi ışık alması gerekir.

Kaşlarınızı hem uzak bir açıdan hem de yakın bir açıdan görmeniz için iki farklı ayna kullanmanız daha faydalı olacaktır.

Kaşınızın şekline karar verirken yüz şeklinizi göz önünde bulundurunuz.

İnce ya da kalın kaş seçimi yapacağınız zaman ise alnınızın büyüklüğünü göz önünde bulundurun. Eğer alnınız geniş ise daha kalın, alnınız dar ise daha ince kaş seçimi yapmalısınız.

Kaşlarınız seyrekse kaş kalemi yardımı ile boşlukları dolgunlaştırarak daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Daha güzel ve düzgün bir görünüm için ise bir kaş tarağı ya da rimel fırçası ile kaşlarınızı günlük olarak tarayın.

Bakışlarınızın ve kaşlarınızın ön planda olmasını istiyorsanız kaş altlarınıza aydınlatıcı sürün.

kaşa nasıl şekil verilir kaşa nasıl şekil verilir erkek kaşa nasıl şekil verilir video kalin kasa nasil sekil verilir seyrek kaşlara nasıl şekil verilir