Kaş sabitleyiciler cildiniz için güvenli mi?

TAKİP ET

Sabun yüzünüzü yıkamak, vücudunuzu temizlemek ve ellerinizi mikroplardan uzak tutmak için harikadır. Ama aynı zamanda daha dolgun görünen kaşlara sahip olmanıza da yardımcı olabilir mi?

Reklam
Reklam

Kaş sabunları sosyal medyada son zamanlarda bir trend haline gelse de, dolgun, kabarık kaşlara sahip olmak için sabun kullanma fikri, makyaj sanatçılarının yıllardır bir sırrı olmuştur.

Tekniğin hayranları, yapmanın kolay, ucuz olduğunu ve kalıcı sonuçlar verdiğini iddia ediyor.

Tüm istediğin? Bir kalıp sabun ve temiz bir makara.

Dermatolog Alok Vij, MD, trendi, nasıl güvenli bir şekilde yapılacağını açıklıyor ve dolgun kaşlara ulaşmak için bazı alternatifler sunuyor.

Kaş sabunu nedir?

Dr. Vij, " Kaş sabunları, sabunu kalıcı bir ürün olarak kullanarak kaşlarınızın daha dolgun ve lüks görünmesini sağlama işlemidir" diyor.

Ve kullandığınız sabun türü anahtardır. Ana bileşen olarak gliserin içeren sabunları arayın.

Dr. Vij, "Gliserin, her bir saç telinin biraz daha dolgun görünmesini sağlamak için saç yüzeyini kaplayabilen özel bir lipit türü veya yağlı bir moleküldür" diye açıklıyor.

Önerilen diğer ürünler arasında fazladan katkı maddesi içermeyen yumuşak yumuşak sabunlar veya güzellik çubukları bulunur.

Dr. Vij, “ İçinde çok fazla koku veya renk bulunan bir şey seçmek istemezsiniz çünkü bu kokular ve boyalar, koruyucularla birlikte alerjik reaksiyonlara neden olabilir ” diyor.

Kaş sabunları güvenli midir?

Kalem inceliğinde kaşları hatırlıyor musun? Bunlar, dolgun, kabarık kaşlara yol açtı - bu, son 20 yılınızı kaşlarınızı ince kemerler halinde cımbızla geçirmediyseniz harika.

Çoğumuz hayallerimizdeki kaşlarla doğmadığımız için, o gür kaşlara sahip olmamıza yardımcı olabilecek sayısız ürün ve teknik var.

Dr. Vij, "Kaşlar, güzellik endüstrisinin ve ünlülerin görüntülerinin gerçekten odak noktası haline geldi" diyor. "Kaş tedavileri yelpazesinde, sabun kaşlarının çok düşük riskleri var."

Ve bir kez kuruduğunda, sabun bir sonraki yüz yıkamanıza veya duşa kadar yıkanmaz.

“Gliserin yağlı bir molekül olduğu için kolayca yıpranmayacaktır” diye açıklıyor. “Saç yüzeyinde daha çok ağda gibi hissedecek.”

Kaş sabunu riskleri

Sabun kaşları kullanmanın bazı olası riskleri vardır. Dr. Vij nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklıyor.

Sabun cildi tahriş edebilir

“Temel risklerden biri, sabunu cildinizde bırakarak veya cildinizle temas ederek, sabunun kendisi veya daha yaygın olarak bir koku olsun, sabunun bazı bileşenlerine karşı alerjik veya tahriş edici reaksiyonlar geliştirebilmenizdir. Bir koruyucu veya başka bir katkı maddesi” diyor Dr. Vij.

Kaşlarınızın çevresinde kızarıklık veya tahriş fark ederseniz, sabunlu kaşlar size göre değildir.

Sabun göze kaçabilir

Sabun sertleştikten sonra yerinde kalır. Ancak bir uyarı var - egzersiz yapmak ve terlemek kaşlarınıza oturan sabunun gözlerinize kaçmasına neden olabilir.

Dr. Vij, "Sabun gözlerinizi yakabilir veya gözünüzün beyaz kısmında kızarıklık veya kırık kan damarları olarak görülebilen gözlerinizin astarında konjonktivit veya tahrişe neden olabilir" diyor. "Ve nadir durumlarda, gözlerinizde yara izi veya görme değişikliğine neden olma olasılığı düşük olsa da, daha şiddetli bir reaksiyonunuz olabilir."

Spor salonunda ter atmak üzere olduğunuzu biliyorsanız, bir gün boyunca sabunu atlamak iyi bir fikirdir.

Kaş sabunları kullanılır?

Kaş sabunları nasıl kullanacağınıza dair adım adım bir kılavuz:

Kaşlarınızı doldurun. Seyrek veya ince kaşlarınız varsa, önce bu bölgeleri doldurmak için kaş kalemi veya pudra kullanmanız önerilir. Ürünü iyice karıştırdığınızdan emin olun.

Makaranızı nemlendirin. Yüz sisi veya sade su kullanabilirsiniz. Sadece ne kadar su kullandığınıza dikkat edin, çünkü bir kalıp sabunun üzerinden geçtiğinizde köpürebilir.

Sabunu makaraya aktarın. Makaranızı bir kalıp sabunun üzerinde çalıştırın. Bu, sabunu ince bir tabaka halinde fırçanın üzerine aktaracaktır. Az miktarda sabunla başlamak ve gerekirse daha fazlasını yapmak her zaman en iyisidir.

Kaşlarınızı tarayın. Makarayı kullanarak kaşlarınızı yukarı ve dışarı doğru tarayın. Dr. Vij, "Bunu yaparken, onları burnunuzdan 45 derecelik bir açıyla alnınızın üst dış köşesine doğru yukarı doğru savurmak istiyorsunuz" diyor. "Bu, ideal dolgun kaşınızın doğal eğrisini şekillendirmeye ve yaratmaya yardımcı olacaktır."

Kaşlarınızı kurumaya bırakın. Sabunun kuruması bir veya iki dakika sürecektir. Başka bir kat uygulamak istiyorsanız, 2'den 5'e kadar olan adımları tekrarlayın.

Tekniği doğru bir şekilde elde etmek ve ne kadar sabun kullanacağınızı ve bunları istediğiniz şekilde nasıl şekillendireceğinizi bulmak birkaç kez alabilir.

Kaş sabunu alternatifleri

Daha dolgun kaşlara sahip olmanıza yardımcı olacak birçok başka yöntem var.

Kaş kalemleri, jeller, tozlar. Geleneksel makyaj hızlı ve ağrısızdır. Ayrıca size şekil ve genişlikle deneme yapma yeteneği verir. Çoğu formül günün sonunda yıkanır.

Mikroblading. Bu yarı kalıcı dövme tekniği, daha dolgun, belirgin kaşlar yanılsaması yaratabilir.

Kalıcı makyaj dövmeleri. Kalıcı makyajın sonuçları diğer yöntemlere göre daha uzun sürer ancak doğal görünen kaşları oluşturmak zordur. Yeni kaşlarınızın görünümünü beğenmiyorsanız, prosedürü kaldırmak veya geri almak daha zordur.

Kaş ekimi. Evet, doğru okudunuz. Dr. Vij, "Bir cerrah saç derinizden alır ve kaşlarınıza yerleştirir" diyor.

“Prosedürler hakkında konuşmaya başladığınızda, bunların çoğunun kalıcı sonuçları olur” diye devam ediyor. “Ne yaptığını bilen birine gittiğinizden emin olmak önemlidir.”

Ayrıca kendi araştırmanızı yapmalı ve hasta referansları ile öncesi ve sonrası fotoğrafları istemelisiniz.

Dr. Vij, “Bir prosedürü geri almak çok daha zor ve çok daha pahalı” diyor.

Genel olarak, daha kalın, daha yoğun kaşlara sahip olma görevindeyseniz, sabun kaşları denemeye değer olabilir.

Dr. Vij, "Sabun kaşları genellikle güvenlidir" diyor. "Yani, bölgede tahriş edici yan etkiler veya herhangi bir alerjik reaksiyon yaşamadığınız sürece, bölgede kaşıntı, yanma veya kızarıklık fark ettiğiniz sürece, bunu düzenli olarak yapmanız mantıklıdır."