Kaşar peyniri hilesinde patates püresi detayı!

TAKİP ET

Gıda fiyatlarında yaşanan artışlar insan sağlığını tehlikeye atan bir takım hilelere başvurulmasına neden oldu. Bunlardan biri de kaşar peynirinde patates püresiyle yapılan yapılan kilogram hilesi.

Reklam
Reklam

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Ali Manavoğlu, tüketiciye sunulan taklit ve tağşiş ürünler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Manavoğlu, son günlerde fiyatı fahiş derecede artan kaşar peynirinde hile yoluna giden üreticilerin 1 kilo kaşar için 10-12 kilogram süt kullanmak yerine içerisine patates püresi maddesi katarak kilogramında farklılık çıkarmaya çalışıyorlar dedi.


Kaşar peyniri ile tost peyniri ile ilgili tüketicilere bir uyarıda bulunan Ali Manavoğlu, kaşar peyniri ile tost peyniri arasında ciddi oranda fark olduğunu söyledi. Kaşarın sütten, tost peynirinin ise artık peynirlerden üretildiğini belirten Manavoğlu, yapılan işlemler sonrasında tost peynirinin maliyetinin daha düşük olduğunu söyledi.


Kaşar peynirinin 1 kilogramı için yaklaşık olarak 10 kilo süt kullanıldığını aktaran Manavoğlu, bunu kullanmamak için kaşar peynirinin kıvamının eklenen başka maddelerle sağlandığını dile getirdi. Bazı üreticilerin kaşarın içine aroma verici ve renklendirici eklediğini söyleyen Manavoğlu, asıl tehlikeli maddenin ise kıvamı için patates püresinin kullanılması olduğunu ifade etti. Tüketicileri uyaran Manavoğlu, kaşar peyniri tercihlerinde güvenilir ve etiketli ürünleri almalarını istedi.



 

kaşar peyniri patates püresi hilesi