Kaşar peynirinin fiyatını görenler şoke oldu! 500 gramı 100 lira sınırına dayandı

TAKİP ET

Kaşar peynirine yapılan zamlar sosyal medyanın gündemine oturdu. Sadece Ekim ayında bile onlarca lira zam gelen Kaşar peynirinin 500 gramı 100 liraya dayandı.

Reklam
Reklam

Sosyal medya, kaşar peynirine yapılan zamları konuşuyor. Aybaşından bu yana kaşar peynirinin kilosu 99 liraya kadar dayandı. Ekim ayının başında 76 lira olan 500 gram kaşar peynirinin 100 liraya dayanması sosyal medya kullanıcılarını İsyan ettirdi.

Kaşar peyniri zammı sosyal medyanın gündemine oturdu. Geçtiğimiz günlerde çiğ süt için ödenen destek miktarı 8,5 liraya yükselse de her kalemi dövize Endeksli olan sektörde maliyetler her geçen gün artmaya devam ediyor. Artan maliyetler de zam olarak geri dönüyor. Marketlerde 1 litre sütün fiyatı 30 liraya dayanırken kaşar peynirinin fiyatını görenler şok oldu.

500 gram kaşar peyniri 99 liradan satılıyor

Özellikle Ekim ayının başında 76 liraya satılan kaşar peynirinin şu anda 99 liraya kadar yükselmesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Vatandaşlar sosyal medyada paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi. Hayat pahalılığına kabul eden sosyal medya kullanıcıları bir yandan da fırsatçılara tepki gösteriyor. 500 gram kaşar peynirinin 99 lira, 500 gram tereyağını 100 lira olması özellikle zincir marketleri hedefe getirdi.