Kasko poliçe sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

TAKİP ET

Kişiler sağlıklarını ve sahip oldukları eşyaların güvencesini sağlamak için sigorta yaptırmaktadır. Yaptırılan bu sigortalar sayesinde kişiler herhangi olumsuz bir duruma karşı maddi güvence sağlamaktadır. Peki bu sigortalar arasında yer alan kasko poliçe sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Kasko poliçe sorgulama işlemini nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlarımız için bu haberimizde kasko poliçe sorgulama nasıl yapıldığından bahsettik. İşte konuya ilişkin detaylar...

Kasko sorgulama

Kullanılabilecek sigortalar arasında yer alan sigortalardan biri de araçların güvenliğinin sağlandığı kasko sigortalarıdır. Kasko kullanımı ile araçlarınızın başına gelebilecek olası bir tehlikeye karşı meydana gelen hasar sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Bu sayede maddi zararınız en aza indirilir.

Bir çok kişinin başına gelebilecek kaza, yanma ve çalınma gibi tehlikeli durumlara karşı sigorta yaptırmak yani kasko hizmeti almak kişilere oldukça avantaj sağlamaktadır. Kasko aracılığıyla kişinin aracına gelebilecek herhangi bir sorun karşısında sigorta o sorunu karşılamakla yükümlüdür.

Her sigorta şirketi kendi çalışma yöntemleri kapsamında araçlar için farklı kriterlere sahiptir. Kriter farklılıklarına göre de her sigorta şirketinin kasko prim tutarları farklılık göstermektedir. Bu değişkenlerin sebep olan sebeplerin en önemlisi ise aracın özellikleridir. Sigorta şirketleri içinde farklılık gösteren kasko poliçelerinin tamamına ulaşmak ve en uygun olanı tercih etmek için kasko poliçe sorgulama sisteminden yararlanabilirsiniz. Bu sistemde karşınıza çıkan formu doldurmanız yeterlidir. Formu doldurduğunuz takdirde karşınıza çıkan kasko sigorta tekliflerine göz atabilirsiniz.

Araç kiralama esnasında kasko sorgulama

Araç kullanımın artması ve ihtiyacın olmasıyla birlikte bu ihtiyacı gidermek adına birçok araç kiralama firması hizmet vermektedir. Araç kiralama firmalarının bünyesinde bulunan tüm araçlar sigortalı ve kaskoludur.

Herhangi bir araç kiralaması yapmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta aracın kasko poliçesinin olup olmadığıdır. Bunu yapmak için poliçe sorgulama sitesinden faydalanabilir ve bu sayede kolaylıkla kiralayacağınız aracın kaskosunun olup olmadığını görebilirsiniz. Aynı zamanda kaskonun neleri kapsadığını da görebilirsiniz.

Kasko poliçe sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Kasko poliçe sorgulama işlemini e-devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu linke tıklayarak aracınız ile alakalı kasko poliçelerine göz atabilirsiniz.

sigorta kasko kasko poliçe sorgulama