Kastamonu'da şiddetli sağanak yağış nedeniyle iki köprü çöktü

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kodlu uyarı verilen Kastamonu'da şiddetli sağanak yağış Dün Gece saatlerinde başladı. Geçtiğimiz yıl sahil felaketinden teslim olan Kastamonu'da belediye ekipleri teyakkuz haline geçerken yağışlar nedeniyle iki köprü çöktü öğrenildi. Ayrıca Kastamonu Valiliği tarafından esnaflara dükkanlarınızı açmayın uyarısı yapıldı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bugün tam 5 il için kırmızı kodu uyarı verildi. Kuvvetli sağanak yağışı beklenen iller arasında Kastamonu'da bulunuyor. Kastamonu'da sağanak yağışlar dün gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada esnaflara dükkanınızı açmayın uyarısı geldi. Diğer yandan Kastamonu'da etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle dere ve Çayların taşma noktasına geldiği öğrenilirken göğüs sebebiyle 2 köprünün çöktü bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın kırmızı koyduğu uyarı verdiği Kastamonu'da sağanak yağışlar dün gece saatlerinden itibaren başladı. Sabah erken saatlerde ise sağanak yağış şiddetine arttırırken çay ve derelerde taşıma olduğu öğrenildi. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sel felaketi yaşanabilmesi ihtimaline karşı iş yerlerinin açılması ve giriş ile 1. katlarda yaşayan vatandaşların üst katlara çıkması yönünde Çağrı yapıldı.

Dere ve çaylar taşmaya başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın uyarı yaptığı Kastamonu'da yoğun bir şekilde sağanak yağış devam ediyor. Geçtiğimiz yılda sel felaketini yaşayan kentte bu yıl önlemler erkene alındı. Gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışların Sabah saatlerinde etkisini daha da arttırırken çay ve derelerin yeniden taşma noktasına geldiği öğrenildi.

Özellikle İnebolu ilçesinde merkezden geçen Söke çayının sağanak yağış nedeniyle yükselmesi sonucunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri teyakkuz durumuna geçti. Vatandaşların dükkanlarını açmaması yönünde Çağrı yapılırken aynı zamanda zemin ve bir katta oturan vatandaşların üst katlara çıkması yönünde uyarılar yapıldı.

Ekipler teyakkuz halinde

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Kastamonu'da kriz masası oluşturuldu. Tüm kurumlar teyakkuz haline geçerken Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada 410 personel, 3 kurtarma botu, 11 dalgıç ve 318 makine ekipmanın Kuzey kesimlere yerleştirildiği ifade edildi. Olası riskli durumlara karşı ekipleri müdahale edecek. Diğer yandan 112 Çağrı merkezinde de özel bir ekip oluşturuldu. Bu sayede ihbarlar hızlı bir şekilde koordine edilerek yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek.