Katlanabilir iPhone'da elektronik kağıt ekran kullanılacak!

TAKİP ET

Apple ile alakalı olarak Ming-Chi Kuo tarafından ilgi çekici bir iddia ortaya atıldı. Açıklamaya göre Apple yeni çıkacak olan akıllı telefonunda katlanabilir ekranlı bir iPhone üzerinde çalışıyor. Fakat bu telefon Huwai ya da Samsung'da olduğu gibi OLED ekranlı olmayacak. Bunun yerine Apple, renkli elektronik kağıt ekranlarını test ediyor.

Reklam
Reklam

 Apple ile ilgili isabetli sızıntılarıyla bilinen analist Ming-Chi Kuo, dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Ming-Chi Kuo’ya göre şu an Apple katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Fakat bu akıllı telefon da bugüne kadar piyasaya sunulan Samsung Galaxy Z serisindeki gibi modellerden daha farklı özellik olacak. Yapılan açıklamaya göre Apple, OLED ekran yerine elektronik kağıt ekran (EPD) kullanacak.
Genelde katlanabilir akıllı telefonların büyük çoğunluğunda içerde ve dışarda olmak üzere iki ayrı ekran bulunuyor. Dolayısıyla bu da batarya ömrü problemlerine sebep olabiliyor. Apple’ın üstünde çalıştığı sistemse bu problemi ortadan kaldırma potansiyeline sahip gibi. Çünkü elektronik kağıt ekranlar enerji tüketimi konusunda oldukça verimli.
EPD, OLED ekrandan daha mı iyi?
En son E Ink şirketi, kısa süre önce ‘Gallery 3’ adlı son EPD’sini duyurmuştu. Şirketin yaptığı paylaşımlar EPD ekranının OLED kadar iyi bir performans sağlamadığını gösterdi. Gallery 3’ün 60 Hz tazeleme oranına dahi tam yetişmediği görüldü. Diğer yandan, parlaklık seviyesi ve çözünürlük bu ekranlarda istenen seviyede değil. Fakat E Ink, elektronik kağıt ekranlarla ilgili çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmeye çalışıyor. Yakın bir dönemde bu problemler çözülebilir gözüküyor.

Apple şirketinin katlanabilir ekranlı iPhone modellerini ne zaman piyasaya sunacağı şu an için tam olarak bilinmiyor. Fakat Ming-Chi Kuo’nun son yaptığı açıklamaya göre Apple, katlanabilir ekranlı telefon sektörüne daha farklı bir yaklaşım benimseyerek girebilecek gibi gözüküyor. Eğer E Ink, çalışmaları pozitif anlamda sonuç verebilirse elektronik kağıt ekranların OLED ekranla yarışabileceğini göreceğiz. Bu da katlanabilir ekranlı telefon sektöründe tüm dengeleri değiştirebilecek bir durumu ortaya çıkarır. Kısa süre içinde Apple’ın bu konuyla ilgili adımları olacağı bekleniyor.