Kayınvalidesini silah ile vuran cani koca 18 yıl caza aldı

TAKİP ET

Antalya Serik ilçesinde eşiyle barıştırmasını istediğinin kayınvalidesi tarafından reddedilip kendisine hakaret ettiği iddiasıyla kayınvalidesini öldüren şahsa 18 yıl hapis cezası verildi.

Reklam
Reklam

Antalya Serik ilçesinde eşi ile barıştırmasını istediği kayınvalidesi 64 yaşındaki Makbule Can tarafından reddedilip kendisine hakaret edildiği iddiası ile  kayınvalidesine ateş ederek öldüren 43 yaşındaki Mahir İncedayı 18 yıl hapse çarptırıldı.
Antalya Sarik ilçesinde gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre  8 ve 10 yaşlarında iki kız çocukları bulunan Mahir ve Songül İncedayı çifti arasında çıkan tartışma sonrasında çocuklarını bırakıp, evi terk eden Songül İncedayı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Antalya'daki kadın sığınma evine yerleşti. Gerçekleşen olay sonrasında Mahir İncedayı, arkadaşları Ömer Bal ve Musa Kaplan ile Haskızılören Mahallesi'nde yaşayan kayınpederi Süleyman Can'ın evine gitti.

SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI
Mahir İncedayı, eşinin ailesi ile konuşup eşiyle barışmak istediğini belirtti. Süleyman Can ve eşi Makbule Can ,Mahir İnce dayının arkadaşı  Musa Kaplan ile evin önünde konuşurken kayınvalidesinin hakaretlerini duyan Mahir öfkelenerek yanında bulunan tabancayla kayınvalidesine 8 el ateş ederek öldürdü. Daha sonra olay yerinden kaçtı. Jandarma tarafından saklandığı evde yakalanan İncedayı, sulh ceza hâkimliğince tutuklandı
SAVCI HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEDİ
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın cinayetle ilgili hazırladığı iddianame, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Davanın 13 Ekim 2021'de görülen 2'nci duruşmasında savcı, İncedayı'nın olayı tasarlayıp planlamadığını belirterek anlık öfke ile 'haksız tahrik' altında gerçekleştirdiğini aktardı. Savcı, esas hakkındaki görüşünde, cezada 'haksız tahrik' indirimi yapılmasını istedi.

SANIK AVUKATI TAHLİYE TALEP ETTİ
Davanın karar duruşması, bugün Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık İncedayı, tutuklu bulunduğu Antalya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, diğer taraflar ve avukatları salonda hazır bulundu. Sanık avukatı Burak Soybir, "Savcının esas hakkındaki görüşüne katılmakla birlikte haksız tahrik hükümlerinin en üst sınırdan uygulanmasını talep ediyoruz. Müvekkilim, aile birliğini korumak amacıyla diğer tanıklarla birlikte gitmiştir. Olayda haksız tahrike uygun tüm koşullar oluşmuştur. Tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak ayrıca 2 küçük kızının bulunması nedeniyle tahliyesini talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık İncedayı'yı, eylemin haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek 18 yıl hapse mahkum etti.
 

antalya cinayet kayınvalide