Kayyum ne demek, anlamı ne?

TAKİP ET

Genellikle devlet kurumlarıyla birlikte anılan kayyum kelimesinin anlamını öğrenmek isteyen insanlar internete yöneldi. Peki kayyum ne demek, anlamı ne? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Genellikle devlet kurumları ve futbol kulüpleriyle birlikte anılan kayyum kelimesi bir çok insanın gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Özellikle son günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karşı karşıya getiren kayyum kelimesinin anlamını öğrenmek isteyen insanlar arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki kayyum ne demek, anlamı ne?
Kayyum Ne Demek, Anlamı Ne?
Genellikle kurumların başına geçici olarak atanan kamu görevlisi anlamını taşıyan kayyumlar genellikle şikayet, kötü ekonomik durumlar, yasa dışı yönetim şekli gibi olağanüstü durumlarda atanan kişilerdir. Yani kayyum durumunun söz konusu olması için bir devlet kurumunda kanun dışı bir yönetim olması gerekmektedir. 
Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre ise kayyum kelimesi eskimiş Cami hademesi, eskimiş, belli bir işin yapılması için görevlendirilen kişi gibi anlamlar taşımaktadır.

kayyum kayyum nedir