KDV indirimi yüzde 1' e indirildi! Hangi ürünlerde indirim uygulanacak? Kırmızı et fiyatları ne kadar?

TAKİP ET

Temel gıda ürünlerinden yüzde 8 olarak alınan Katma Değer Vergisi (KDV), 7 puan düşürüldü ve yüzde 1'e indirildi. Marketlerin indirim yapması bekleniyor. İndirimlerin kırmızı ette de uygulanması bekleniyor. Bu açıklama üzerine vatandaşlar indirim uygulanan ürünleri araştırmaya başladı. Peki, Hangi ürünlerde indirim uygulanacak? Kırmızı et fiyatları ne kadar? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

KDV indiriminin ardından vatandaşlar market fiyatlarının düşmesini bekliyor. Alınan bu KDV indirimi kararı ise bugünden itibaren marketlerde uygulanmaya başlandı. Öyle ki bazı online market platformlarına fiyat güncellemesi nedeniyle erişim sağlanamazken fiziksel mağazalarda da fiyat etiketleri değiştirilmeye başlandı. İndirimlerin kırmızı et fiyatlarına yansıyacağı da açıklandı. Bu açıklama üzerine vatandaşlar indirim uygulanan ürünleri araştırmaya başladı. Peki, hangi ürünlerde indirim uygulanacak? Kırmızı et fiyatları ne kadar? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

KDV İNDİRİMİ BUGÜN BAŞLADI…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığınca düzenlenen “Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri” tanıtım toplantısında açıkladığı temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisi (KDV) indirimi bugünden itibaren başladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise denetimlerin yoğunlaşacağını ifade ederek marketlere uyarıda bulundu:

“Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın.”

 

 

HANGİ ÜRÜNLERE İNDİRİM UYGULANACAK?

Süt ve süt ürünleri, bakliyat, zeytin, çay, şeker, tuz, sıvıyağlar, katı yağlar, tüm sebze ve meyve gibi ürünlerde uygulanan indirim; balık, tavuk, kırmızı et fiyatlarına da yansıyacak.

Bu kapsamda kırmızı etten alınan KDV oranı yüzde 1’e indi. Bu da fiyatlarda indirim oluşturdu. Peki güncel kırmızı et fiyatları ne kadar?

 

KIRMIZI ET FİYATLARI NE KADAR?

Migros, uygulanan indirimleri sanal markete taşıdı. Güncel fiyatlara göre dana kıymanın kilosu 84 TL’den 75,66 TL’ye düştü.

İşte diğer et çeşitleri ve fiyat listesi:

Dana But Sotelik Et Çiftlik Kg 95,34 TL

Dana Döş Rulo Kg (Kıyma) 82,44 TL

Dana But Tas Kebaplık Et Çiftlik Kg 103,48 TL

Dana Antrikot Kg 143 TL

Dana Haşlamalık Et Kg 92,54 TL

Dana Kuşbaşı Kg (Orta Yağlı) 89,17 TL

KDV indirimi hangi ürünlerde indirim olacak güncel kırmızı et fiyatları ne kadar Kırmızı et fiyatları ne kadar