KDV oranı yüzde 1 olan temel gıda ürünleri neler? KDV indirimi hangi ürünlerde uygulanacak?

TAKİP ET

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi sonrası herkes indirimin hangi ürünlerde geçerlş olacağını araşyırmaya başladı. Gıdada KDV indirimi ayrıntıları belli olurken, indirime girecek olan o ürünlerin listesi de netleşti.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusunu yaptığı enflasyon tedbirleri kapsamında temel gıda ürünlerinde KDV oranın yüzde 1’e düşürüldüğü açıklandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de bugün yayımlanırken bir çok vatandaş indirimin hangi ürünlerde geçerli olduğunu araştırmaya başladı. İşte, KDV indirimi uygulanacak o ürünler..



Özel Tüketim Vergisi kapsamında olan meyve suları, kola gibi ürünler hariç kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, yumurta, zeytin, pirinç, bulgur, nohut, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlardaki KDV indirimi yüzde 1 olarak hesaplandı.



Ayrıca tüm sebzeler, meyveler, konserve ürünleri, turşu, salça gibi ürünler, reçel, bal, pekmez, çikolata, fındık ve fıstık ezmesi, bisküvi çeşitleri, pasta, kek gibi ürünlerin yanı sıra baklava, yufka, makarna, ceviz, antep fıstığı gibi kuruyemişlerde de KDV oranı yüzde 1 oldu. Baharatların yanı sıra bebek mamalarında da KDV bundan sonra yüzde 1 olarak hesaplanacak.

 

kdv yüzde 1 olan ürünler neler yüzde 1 kdvli ürünler listesi temel gıda ürünleri