Kekik yağı nasıl kullanılır? Kekik yağının faydaları nelerdir?

TAKİP ET

Kekik yağının çok fazla faydası bulunmaktadır. Kekik yağının faydaları insanlar tarafından araştırılmaktadır. Kekik yağı yüzyıllarca kullanıldığı bilinen şifalı bitkiden elde edilir. Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağının nasıl kullanıldığı da araştırılmaktadır. Kekik yağı nasıl kullanılır? Bu haberimizde kekik yağına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte kekik yağının kullanımı ve faydaları...

Reklam
Reklam

Kekik yağı uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Çok fazla faydası olan bu yağın şifalı bitkiden elde edilmektedir. Kanser ve birçok hastalığa karşı koruyucu özelliktedir. Kekik yağını nedir,nasıl kullanılır?

Kekik yağı kullanımı 

Kekik yağı birçok sağlık sorununu tedavi edebilir ve birçok farklı şekilde kullanılabilir. Gece yatmadan önce temiz bir yüze pamuklu bir bezle sürülen kekik yağı tonik görevi görür ve cildi derinlemesine temizler. Cilde uygulanan kekik yağı da ciltteki siyah nokta ve sivilcelerin giderilmesine, ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

Kekik yağı nerede kullanılır sorusunun bir diğer cevabı ise; bir bardak ılık suya 3-5 damla kekik yağını damlatmak, vücuttaki toksik maddelerin atılmasına ve iltihap, bakteri ve enfeksiyonların yok edilmesine yardımcı olacaktır.

Öksürük ve tıkanıklık solunum problemleri, zatürre, sinüzit, grip ve bronşitin en belirgin belirtileridir.Ayrıca 3-4 damla kekik yağını kaynayan suya ekleyip kaynayan suyun buharını soluyabilirsiniz.

Kekik yağının faydaları 

Kekik yağı, doğal yağlardan biridir ve eski çağlardan beri birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Kekik yağı eski çağlardan beri solunum yolu hastalıkları ve cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılmaktadır.Ayrıca doğal bir antioksidandır ve hatta kanser hücreleriyle savaşabilir. Enflamasyonla savaşabilir. Kekik yağı vücutta enfeksiyon ve iltihabın iletilmesinde önemli bir rol oynar.

Kanserle savaşabilir. Kekik yağı, vücudu detoksifiye edebilen ve kanserle savaşabilen doğal bir antioksidandır. Birçok kanser türünde hastalara kekik yağı kullanmaları tavsiye edilir.

Kemik ağrılarına iyi gelir. Kekik yağı, kemik ve eklem ağrılarının tedavisi için çok uygundur. Kekik yağı özellikle bel ağrılarının tedavisi için önerilir.

Solunum yollarını düzenler. Kekik yağının en etkili olduğu alanlardan biri de solunum problemleridir. Kaynayan suya birkaç damla kekik yağı koymak, solunum yolu hastalıklarını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

İdrar söktürücü olarak bilinen kekik yağı boğaz ağrısına da iyi gelmektedir.

Kekik yağı ve cilde faydaları

Bu faydalı yağ cilt problemlerini de engeller. Mantar önleyicidir ve sivilce oluşumunu engeller. Sivilcelerin geçmesi sonrası enfeksiyon kapılmasını engellemektedir. Egzama ve sedef tedavisinde kullanılır. Cildin daha genç görünmesini sağlar. Yanık ve kesiklerin mikrop kapmasını engeller. 

Kekik yağı zararları

Kekik vücuttaki demiri emer. Bu nedenle çok fazla tüketiminde  vücutta demir eksikliğine yol açar. Kullanım nedeni ne olursa olsun kekik yağının kullanım süresi 10 günü geçmemelidir.

Kekik yağının kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlarla kullanılması sakıncalıdır. Bu ilacı kullanıyorsanız kekik yağı kullanmaya başlamadan önce mutlaka bir doktora danışmalısınız.

Özellikle hamilelere ve guatr sorunu yaşayanlara kekik yağı kullanmamaları söylenir.

Kekik yağı zayıflatır mı?

Kekik yağının birçok faydası vardır ancak kilo vermeye yardımcı olduğuna dair net bir bilgi yoktur. Kekik yağının zayıflatıcı etkisi olmasa da kekik suyu ile yapılan detoks suyu kilo vermeye yardımcı olur.

Kekik yağının bebeklerde kullanımı

Hamilelik sırasında kekik yağı kullanmak sakıncalı olabilir. Aynı durum emzirme döneminde de geçerlidir. Kekik yağı faydalı olsa da demir emilimini engellediği için hamilelik döneminde anneler ve bebekler için tehlikeli olabilir.

Kekik yağının bebeklerde ve çocuklarda kullanılması önerilmez. Ancak gerekirse çocuğunuz için önerilen dozu aşmadan kekik yağı kullanmak için doktorunuza danışabilirsiniz.

kekik yağı kekik yağı faydaları kekik yağı nasıl kullanılır?