Kelime-i Tevhid getirmenin hayatımızdaki önemi nedir? Kelime-i tevhidin hükmü nedir?

TAKİP ET

Kelime-i Tevhid, yani "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah" sözü İslam'ın prensibi olan Tevhid ilkesinin bir özetidir. Allah, tüm Peygamberleri, Kelime-i Tevhid'in anlamını insanlığa iletmesi için göndermiştir.

Reklam
Reklam

Allah-u Teala, Kelime-i Tevhid’in anlamını insanlara iletmesi için peygamberleri göndermiştir. Kelime-i Tevhid’in önemi ve konuya ilişkin husus Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde ifade edilmiştir:

“Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberlere ‘Şüphesiz benden başka İlah yoktur. Öyleyse bana ibadet edin.’ diye vahyetmişizdir.”  

Kelime-i Tevhid’e kalpten inanan ve manasını kabul ederek dile getiren kişi Müslüman olur. Bu söz İslam dininin temelidir. Allah’a iman ve peygamberlere iman Kelimei Tevhidin içinde söz olarak yer alırken, meleklere, kitaplara, ahirete ve kadere iman hususları da mana olarak bu sözün içerisinde yer almaktadır. Çünkü kişi, Allah’ın varlığını ve peygamberleri gönderdiğine inandığı takdirde peygamberler aracılığı ile kendisine ulaşan iman esaslarına da inanır ve kabul eder.

Bu doğrultuda Kelime-i Tevhid, Müslümanların bilmesi gereken ve Allah’ın da bilinmesini istediği bir sözdür. Kainatın yaratılmasındaki neden “La ilahe illallah” sözünü ilan etmek ve insanların da bu söze inanmalarını sağlamaktır. Lakin gerçek anlamda iman etmek yaratıcının varlığını kabul etmekle oluşmaz. Bunun yanı sıra Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) varlığına ve peygamberliğine inanmakla iman tamam olur.

Kişi, Kelime-i Tevhid’i kalpten söylediği takdirde bütün ilgi ve dikkatini Allah’a yöneltmiş olur. Allah’a teslim olur. Bu söze kalpten inanan kimse Allah’ın gösterdiği yolda yürümeye çabalayacağına, kulluğunu en doğru ve iyi şekilde yapacağına niyet eder.

kelime-i tevhid anlamı kelime-i tevhid nedir kelime-i tevhid yazılışı kelime-i tevhid ve anlamı kelime-i tevhid anlamı ve okunuşu