Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bir kez daha adaylık sinyali

TAKİP ET

2023 seçimleri için geri sayım başlarken altılı masanın adayının kim olacağı merak ediliyordu. Daha önce de defalarca cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönünde sinyaller veren Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha adaylık için yeşil ışık yaktı.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönünde sorulara cevap verdi. Altılı masanın adayı ile ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye için akılcı karar verdiklerini belirterek sürpriz bir aday olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğunu söylemişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce de yaptığı açıklamalarda altılı Masadaki liderlerden onay çıkması durumunda cumhurbaşkanı adayı Olmaya hazır olduğunu söylemişti. Ancak seçmenler Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemediklerini sosyal medyada açıkça yazmıştı. CHP seçmeni adayı Mansur Yavaş olmasını isterken Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha adaylık için yeşil ışık yaktı.

Sürprizlere yer yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız şeklinde yöneltilen soruya cevap verdi. Kılıçdaroğlu,  "Biz akılcı davranıyoruz. O akılcı politikalarla yolumuza devam edeceğiz. 6 lider kader birliği yaptık, parti için değil, Türkiye için yaptık. Seçeceğimiz lider egosuna teslim olmayan bir lider olacak. Verdiği sözü tutacak" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz bir aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise sürprizlere yer olmadığını söyleyerek yanıt verdi.