Kemal Kılıçdaroğlu suikast iddialarıyla ilgili sessizliğini bozdu: Kimse endişe etmesin

TAKİP ET

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde kendisiyle ilgili gündeme gelen suikast iddialarıyla ilgili konuştu.

Reklam
Reklam

Suikast iddialarıyla ilgili sessizliğini bozan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Ne yaşamış olursam olayım bir adım geri atmadım. Dolayısıyla kimse de endişe etmesin’ dedi. Kendisine yönelik suikast tehditleri bulunduğuna dair haberlerle ilgili ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, ‘İlk seçimlerde iktidarı devralacağız’ diyerek bu tür haberlerle toplumda endişe ve korku yaratılmak istendiğini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU’NA YÖNELİK SUİKAST İDDİALARI

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları aldıklarını aktarmış ve durumun ciddi olduğunu söylemişti. Zırhlı araç yollandığını ancak Kılıçdaroğlu’nun bunu kabul etmediğini söyleyen Özel, ‘Bu tehditler aslında seçimi bir korku iklimine taşımaya yönelik’ demişti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SUİKAST İDDİALARIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Kendisine yönelik suikast tehditleri bulunduğuna dair iddialarla ilgili ilk kez konuşan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu durumu önemsemediğini söyledi ve ‘Ben terör örgütleri tarafından öldürülmek ve kimi güçler tarafından linç edilmek istenen bir siyasetçiyim. Ne yaşamış olursam olayım, bir adım geri adım atmadım. Dolayısıyla kimse de endişe etmesin. Bu tür haberlerin aynı zamanda bazı mahfillerin propaganda enstrümanı olduğunu da biliyorum.’ dedi.

KILIÇDAROĞLU: KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN

Bu tür haberler üzerinden toplumda endişe ve korku yaratılmak istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili gazeteci Murat Sabuncuoğlu’na şu açıklamayı yaptı; ‘Kimsenin endişesi olmasın. Neyle ve kiminle tehdit ederlerse etsinler, tehdit eder görünürlerse görünsünler başaramayacaklar. İlk seçimlerde iktidarı devralacağız ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.’