Kendal Ermeni MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

TAKİP ET

MİT'in terör örgütüne karşı operasyonları hız kesmeden devam ediyor. MİT'in son operasyonunda PKK-YPG'nin sözde Aynularab sorumlusu olan Kendal Ermeni kod adlı Şahin Tekintanağaç isimli teröristi etkisiz hale getirdiği aktarıldı. Öldürülen teröristin PKK adına Ağrı, Van, Kars, Bingöl ve Bitlis'te faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

MİT’in terör örgütüne karşı operasyonları hız kesmeden devam ediyor. MİT’in son operasyonunda PKK-YPG’nin sözde Aynularab sorumlusu olan Kendal Ermeni kod adlı Şahin Tekintanağaç isimli teröristi etkisiz hale getirdiği aktarıldı. Öldürülen teröristin PKK adına Ağrı, Van, Kars, Bingöl ve Bitlis’te faaliyet gösterdiği öğrenildi. Çok sayıda terör eylemlerinde bizzat yer alan Kendal Ermeni kod adlı Şahin Tekintanağaç, güvenlik güçlerinin bulunduğu yeri tespit etmesinin ardından düzenlenen özel operasyonla etkisiz hale getirildi. Sözde Aynularab sorumlusu olan terörist Tekintanağaç’ın MİT’in düzenlediği özel operasyonla etkisiz hale getirildiği açıklandı. İşte detaylar…

MİT’ten Nokta Operasyon

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, geçmiş yıllarda Van, Ağrı, Kars, Bitlis ve Bingöl kırsalında terör örgütü adına faaliyet gösteren ve çok sayıda terör eyleminde bizzat bulunan Kendal Ermeni kod adlı terörist Şahin Tekintanağaç’ın bulunduğu yer güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. PKK-YPG’nin sözde Aynularab sorumlusu olan terörist Şahin Tekintanağaç’ın MİT’in düzenlediği özel operasyonla etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Operasyonun Önemi

Milli İstihbarat Teşkilatı, yurt içindeki faaliyetleri sebebiyle uzun bir süredir aranan Kendal Ermeni kod adlı terörist Şahin Tekintanağaç'ın 20 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen operasyon kapsamında etkisiz hale getirdi. Terörist Şahin Tekintanağaç'ın geçmiş yıllarda Ağrı, Van, Bitlis, Kars ve Bingöl bölgelerinde bizzat terör faaliyetleri yürüttüğü belirlendi. Suriye'ye yönelik muhtemel sınır ötesi operasyon öncesinde terör örgütü PKK-YPG için stratejik öneme sahip olan Aynularab bölgesine düzenlenen bu operasyonun büyük ölçüde etki yarattığı aktarıldı. Öte yandan söz konusu operasyonun muhtemel harekat öncesinde terör örgütündeki çözülmeleri hızlandıracağı değerlendirmeleri de yapıldı.