Kendi spermlerini gizlice kullanan doktor 21 çocuğun biyolojik babası çıktı!

TAKİP ET

Hollanda da kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Dr. Jos Beek, doğurganlık tedavisi gören kadın hastalarına kendi spermlerini gizlice enjekte etti. Doktorun bu güne kadar en az 21 çocuğun biyolojik babası olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Hollanda'da yaşanan bir olay bir anda gündeme bomba gibi düştü. Leiden kentinde yaşayan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Jos Beek 1973-1986 yılları arasında, doğurganlık tedavisi için gelen kadınlara kendi spermlerini gizlice enjekte ettiği ortaya çıktı. Bu olayın duyulması sonrası doktorun bu güne kadar en az 21 çocuğa biyolojik olarak babalık yaptığı anlaşıldı.

Söz konusu olay, Hollandalı bazı vatandaşların biyolojik ailelerini bulmasına yardımcı olan Fiom Vakfı'nın 21 ayrı çocukta DNA eşleşmesinin tespit edilmesiyle ortaya çıktı. Tapılan araştırmalarda ise 21 annenin, daha önceden Elisabeth Hastanesi'ne gittikleri ve orada kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan Jas Beek'n tedavisine katıldıkları ve daha sonra doğum yaptıkları belirlendi.

Dr. Beek'in kendi öz çocuklarından birisinin DNA'sının, tedaviden sonra doğan 21 çocukla aynı oranda eşleşmesi üzerine Fiom Vakfı, doktorun görevli olduğu hastaneye durumu bildirdi. Alrijne adını alan hastanenin müdürü Peter Jue, o dönemlerdeki tüm dosyaların yok edildiğini ve bu yüzden Jas Beek'in kaç tane kadına tedavi uyguladığını bilemediklerini söyledi.

DAHA FAZLA ÇOCUK OLABİLİR!

Hastane müdürünün açıklamalarına göre adı geçen doktorun 21'den daha fazla çocuğun biyolojik babası olma olasılığının yüksek olduğu. Bu yüzden hastaneni jinekoloğu Jas Beek'in tedavi ettiği herkesin hastaneye tekrar başvuru yapması yönünde bir çağrıda bulunan Peter Jue, bu davranışın asa kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hastane hem çocuklarla hem de aileleri ile temasa geçti ve bundan sonraki süreçte neler yapılması konusunda bir görüşme başlattı. Eski adı Elisabeth olan hastanede 25 yıl görevli olan Jas Beek'in 2019 yılında hayatını kaybettiği de öğrenildi.

HOLLANDA'DA BU OLAY İLK DEĞİL!

Jos Beek'in ülke genelinde tedavi sırasında kendi spermini kullandığı bilinen üçüncü jinekolog olduğu anlaşıldı. Jan Karbaat isimli bir jinekoloğun bilinen ilk kişi olduğu ve 2017 yılında vefat eden Karbaat'ın, en az 81 çocuğun biyolojik babası olduğu kayıtları ortaya çıktı.

 

hollanda kadın doğum jinekolog 21 çocuk kendi spermlerini kullanan doktor