Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru şartları nelerdir? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine kira yardımı 1150 TL kira yardımı yapacak

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine 1150 TL kira yardımı yapacak. Bu haberi duyan ihtiyaç sahibi vatandaşlar Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru şartları nelerdir? sorusunun yanıtlanmasını bekliyor. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’de yaşayan milyonlarca ihtiyaç sahibi insan son yıllarda artan ekonomik sorunlar sebebiyle kiralarını ödemekte zorlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ise bu konuda müjdeli bir haber geld. 100 bin konutun kentsel dönüşüme gireceğini açıklayan bakanlık bununla beraber yeni evlerine girecek olan ihtiyaç sahiplerine 1150 TL kira yardımı yapılacağını duyurdu. Bu haberle beraber insanlar kira yardımı için gereken şartları öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir?
Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Şartları Nelerdir?
Toplamda 18 banka ile kentsel dönüşüm kira yardımı konusunda işbirliği yapacaklarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başvuru için gereken şartları açıkladı. İşte o şartlar:
- Ekonomik olarak yardıma muhtaç olunması
- Yapımının yıkım tarihinden itibaren 3 ay içerisinde başvuru yapılması
- T.C. vatandaşı olunması gereken şartlar arasındadır. 
Kira yardımı için gereken şartları karşılayan kişiler 183 numaralı Sosyal Destek Başvurusu Telefon Hattı’nı arayabilirler. Başvuru yapmak isteyenler eğer kira yardımı yerine farklı bir seçeneğe yönelmek isterlerse yine bakanlığın sağladığı krediye başvuru da yapabilirler. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kira yardımı için anlaşmalı olduğu bankalar Akbank, Albaraka Türk, Alternatifbank, DenizBank, QNB Finansbank, Garanti BBVA, Halkbank, ING Bank, Kuveyttürk, TEB, Emlak Katılım, Türkiye Finans, Türkiye İş Bankası, Şekerbank, VakıfBank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası’dır.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 1150 TL kira yardımı kentsel dönüşüm