Kentsel dönüşümde faiz destekli kredi limitleri artırıldı!

TAKİP ET

Riskli yapı olarak tespitinin yapılması sonrası kentsel dönüşüm programına alınan konut yada iş yerlerine verilen faiz destekli kredilerde, kredi limit ve sürelerinde değişikliğe gidildi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 6306 sayılı kanunda bir takım değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler içerisine kentsel dönüşüm programı çerçevesinde devlet tarafından sağlanan desteğe esas olarak alınan parasal limitlerde artırıma gidildi.


Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı faiz destekli kredilerde kullandırma süreleri 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı.


Faiz desteği adı altında sağlanan kredilerde anapara tutarıyla ilgili limitlerde ise güçlendirme kredisi için verilen 80 bin TL 160 bin TL'ye çıkarıldı. Konut yada işyeri yapım kredilerinde ise verilen 200 bin TL kredi limiti yeni değişiklikle birlikte 400 bin TL'ye yükseltildi.


Hak sahibi adına verilen faiz desteğinde sağlanacak olan ve 1 milyon TL tutarına olan limit ise 2 milyon TL'ye çıkarıldı.

kentsel dönüşüm faiz destekli kredi kredi limitleri kredi süresi kentsel dönüşüm kredisi