KGM - İstanbul Valiliği 24 Ocak İstanbul trafiğe kapalı yollar listesi!

TAKİP ET

Hava şartlarının zorlanması üzerine İstanbul Valiliği devreye girdi. Uzun zaman sonra yoğun kar yağışı gören İstanbul'da yollarda kapanmalar yapıldı. Ana ve ara yollarda kazalar yaşanması üzerine İstanbul Valiliği tedbirler almaya başladı. Vatandaşların merak etmesi üzerine hangi yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından da son dakika açıklaması geldi. 24 Ocak 2022 İstanbul trafiğe kapalı yollar listesi haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

İstanbul sabaha beyaz görüntüyle başladı. Kar yağışı hava koşullarının yanı sıra yaşamı da olumsuz etkilemektedir. Ulaşımın zorlaşması ve durmasıyla İstanbul Valiliği yeni kararlar aldı. İstanbul'a girişler yasaklandı mı? İstanbul da trafiğe kapatılan yollar nelerdir? 

İstanbul'a giriş çıkışlar yasaklandı mı? 

İstanbul Valisi Yerlikaya, açıklamasında sürücülere ve seslendi. Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyeceği duyuruldu. 

Karayolları genel müdürlüğü kapanan yolları duyurdu!

Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya'dan (İzmit ve İstanbul İstikametine) itibaren tüm araçlar için duyurulmuştur. Kocaeli'nden sadece yalnız ağır taşıt trafiği duyurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durduruldu. 

Uçuşlar durdu

İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar 18:00 'a kadar durduruldu. THY 16 uçağı başka havalimanlarına tönlendirildi. Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşlar durduruldu. 

AVM'ler 19.30'da kapatılacak

İstanbul Valisi Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'lerin bu akşam itibariyle 19.30'da kapatılacağını açıkladı. 

AFAD: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek, zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi. Açıklamada, "Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili çalışma gruplarından toplamda 72 bin 81 personel, 33 bin 450 araç, makine ve teçhizat görevlendirilmiştir. Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Şanlıurfa, Erzincan ve Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 vatandaşımız yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde 4 bin 603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. Bin 340 sıcak yemek, 32 bin 95 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek, bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

İstanbul da hangi yollar kapatıldı İstanbulda hava şartları İstanbul da kar yağışı İstanbul Valisi açıklaması