Kiev'de sokağa çıkma yasağının bitiminde marketler doldu taştı

TAKİP ET

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir süredir devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından 3 gündür sığınak ve evlerinde korku dolu anlar yaşayan Ukrayna halkı, temel ihtiyaçlarını gidermek için marketlere koştu.

Reklam
Reklam

Rus güçlerinin kuşatması altında buluna  başkent Kiev'de cuma gününden itibaren devam eden sokağa çıkma yasağı bugün sona erdi. Sığındıkları sığınaklarda korku dolu anlar yaşayan halk yasağın sona ermesinin ardından kendilerini dışarı attı.
Temel ihtiyaçlarını karşılamak için marketlere akın eden Ukraynalı vatandaşlar kısıtlı sayıda açılan alışveriş merkezi ve büfe önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Müzakere haberleriyle bir nebze rahatlayan halk her ihtimale karşı erzak depoluyor.

Ukrayna hükümeti 3 gündür devam eden sokağa çıkma yasağını bu sabah sonlandırıldığını duyururken ,başkent sakinleri, bugün havanın güneşli olmasının da etkisiyle sokağa çıkarak temiz hava depolamaya çalıştı. Kısıtlı sokağa çıkma yasağı devam ederken akşam 22.00'de yeniden başlayarak yarın sabah 07.00'ye kadar devam edecek.

Öte yandan şehirde polis, asker ve çok sayıda gönüllü silahlanan halk, vatandaşların güvenliği için adeta kuş uçurtmuyor. Bugün siren sesleri daha az duyulurken ara ara başkentteki çatışma sesleri dikkatlerden kaçmıyor.

 

Kiev sokağa çıkma yasağı