Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan EYT paylaşımı! Yorum yağmuruna tutuldu

TAKİP ET

Uzun bir süredir siyasetin gündeminde olan KYK borçları ile ilgili beklenen açıklama bugünkü Kabine toplantısının hemen ardından gelmişti. Daha önce Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'nun sinyalini verdiği KYK borcu düzenlemesi ile ilgili bugün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fazilerin isileneceğini ve sadece anaparanın geri ödeneceğini milyonlarca gençle paylaştı.

Reklam
Reklam

Uzun bir süredir siyasetin gündeminde olan KYK borçları ile ilgili beklenen açıklama bugünkü Kabine toplantısının hemen ardından gelmişti. Daha önce Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun sinyalini verdiği KYK borcu düzenlemesi ile ilgili bugün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fazilerin isileneceğini ve sadece anaparanın geri ödeneceğini milyonlarca gençle paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yaptığı KYK borcu düzenlemesi açıklamasından hemen sonra sosyal medyada ‘Teşekkürler Kılıçdaroğlu’ etiketi gündem olmuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuyu gündeme getirmesinin ardından bu soruna çözüm getirildiğini iddia edenler bu etiket altında binlerce yoruma yer verdi. KYK borçlarına gelen düzenleme sonrasında sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni paylaşımı büyük ses getirdi. İşte o paylaşım…

Kılıçdaroğlu’nun KYK Paylaşımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KYK borcu olan gençlerin borçtaki anaparaya uygulanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nden (ÜFE) kaynaklı faizler sebebiyle zor durumda kalması ve bazı borçların yaklaşık 4 kat artması üzerine konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmış ve ‘Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece anapara talep edilecek, o da iş bulduğunuzda.' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK Düzenlemesini Açıkladı

Siyasetin gündeminde KYK borçlarıyla ilgili tartışmalar yer almaya devam ederken geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gerekli çalışmaların tamamlandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk Kabine toplantısının ardından müjdeyi gençlerle paylaşacağını aktarmıştı. Bugün beklenen açıklama geldi ve bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK düzenlemesini gençlerle paylaştı. Erdoğan, KYK borçlarından faizlerin silindiğini ve sadece anaparanın geri ödeneceğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu’ndan EYT Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK borçlarıyla ilgili düzenlemeyi duyurmasının ardından sosyal medya hesabından yeni bir paylaşıma daha yer veren CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, ‘EYT…’ notunu düştüğü paylaşıma ‘Loading’ (Yükleniyor) yazısının yer aldığı bir görsel ekledi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun da çözüme kavuşacağı imasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bu paylaşım kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı.