Kılıçdaroğlu'nun randevu talebini reddeden MEB'den açıklama: Emrivaki talep karşılanamaz!

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine karşılık vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada emrivaki görüşme taleplerinin karşılanmasının beklenilmemesi gerektiği ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'mülakat' sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklama sonrası MEB'den randevu talep etmişti. Randevu talebine karşılık alamayan Kılıçdaroğlu, bugün MEB'e gideceğini açıklamıştı. MEB ile bir görüşme sağlayamayan Kılıçdaroğlu'nun bu talebine karşılık bakanlıktan jet hızında bir açıklama yapıldı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’den yüksek puan alan fakat mülakatlarda aldıkları düşük puan yüzünden yerleşemeyen öğretmenleri partisinin genel merkezinde kabul etti. Atamaları yapılamayan öğretmenlerle görüşen ve onlara destek veren Kılıçdaroğlu, bugün Milli Eğitim Bakanlığı’ndan randevu talep ettiğini fakat dönüş sağlanmadığı için de MEB'e bizzat gideceğini açıklamıştı.

MEB'e giden fakat içeri alınmayarak istediği görüşmeyi sağlayamayan Kılıçdaoğlu'nun gerçekleştirdiği bu eylem karşısında Bakanlıktan bir yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada, bakanlığın kapılarının herkese açık olduğu fakat kamuoyunu yanlış yönlendirip maksadını aşan aynı zamanda da emrivaki şekilde yapılacak görüşme taleplerinin bakanlık tarafından karşılanmasının kesinlikle beklenilmemesi gerektiği vurgulandı.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı 'mülakat' iddialarına karşılık mülakatlarda öne sürüldüğü gibi bir Danıştay kararı olmadığını, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Bakan Özer açıklamasının devamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nu bakanlığın uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını da detaylı olarak açıklaması gerektiğini ifade etti.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu meb randevu talebi mahmut özer mülakat açıklaması