Kilis tavası nasıl yapılır? Kilis tavası tarifi

TAKİP ET

Masterchef yarışmasında eleme gecesi heyecanı yaşanıyor. Bugüne özel yarışmacılar Kilis tavası üzerinde yarışacak. Seyirciler Kilis tavasının nasıl yapıldığını araştırmaktadır. Kilis tavasının tarifi nedir? Bu haberimizde Kilis tavasına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Kilis tavası tarifi...

Reklam
Reklam

Masterchef'te bugün eleme gecesi heyecanı yaşanıyor. Yarışmacılar, Somer Şef'in tarifiyle Kilis Tava yapmaya çalışacak. Seyirciler kilis tavanın nasıl yapıldığını araştırıyor. Kilis tava nasıl yapılır?

Kilis tava tarifi

Somer Şef, Kilis Pide yemeği ile ilgili  , "Zırhla yapılıyor. Yağ oranına dikkat etmek gerek. Yağı az olursa  çok kuru olur. Eski kaşar peyniri püresi var. Pürmüz yardımıyla  yakıyoruz. Cemre ilk defa şefin orijinal tabağından daha güzel bir tabak yapmıştı." açıklamasını yapmıştı.

Kilis tavanın içinde bulunan malzemeler şu şekildedir;

50gr tereyağ

100 gr krema

50ml et suyu

300 gram kemiksiz Kuzu dös

2 adet patlıcan

1 tatlı k. biber salçası

1 tatli k. Karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 tatli kaşığı zeytinyağ

Pure icin

3 büyük patates

5 yeşil kapya biber

2 kırmızı kapya biber

2 domates

1/2 demetmaydanoz

2 diş sarımsak

1 soğan

1 tatl k. domates salçası

1 yumurta sarisi

50 gr eski kasar

Tuz, karabiber, zevkinize göre diğer baharatlar

Doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak, kıyılmış maydanoz, doğranmış kırmızı biber, baharatlar ve salçayı birleştirin. Kıymaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. eti iyice yoğurun ve yağlanmış patlıcan tepsisine elinizle bastırın. Domatesleri halka halka doğrayın, biberleri uzunlamasına doğrayın ve 200 derecelik fırında 15 dakika pişmesi gerekir.

Muskat nedir?

Hint cevizi veya muskat  portakal ağacına benzeyen tropik bir ağaçtır, Banda Adaları'na özgüdür ve meyvesi baharat olarak kullanılır. Benzer isim dışında hindistancevizi ile ilgisi yoktur. Karayipler'de, özellikle Grenada'da yetişmektedir.

Kilis Tava Kilis Tava tarifi Masterchef Kilis Tava