Kilo aldıran besinler nelerdir? Sağlıklı kilo almanın yolları

TAKİP ET

Sağlıklı kilo almak isteyen insanlar internet üzerinden bunun nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışıyor. Peki kilo aldıran besinler nelerdir? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Kilo almak isteyen fakat alamayan pek çok insan bulunuyor. Bir çok insan kilo almak için çok yemek yemek gerektiğini düşünse de uzmanlara göre bu şekilde yapılan beslenme şekilleri insanların sağlıksız bir şekilde kilo almasına sebep olabilir. Bu nedenle doğru beslenerek kilo almak isteyen kişiler arama motorları üzerinden bunun nasıl yapıldığını öğrenme çalışıyor. Peki kilo aldıran besinler nelerdir?
Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

İnsanların kilo alıp alamayacağı vücut yapısı, beslenme, metabolizma gibi farklı konulara bağlıdır. Bazı insanlar kilo alma konusunda oldukça kolay sonuç alırken bazıları ise kilo almak için büyük uğraş verse hiçbir sonuç alamıyor. Uzmanlara göre depresyon, stres, kaygı gibi psikolojik durumlar da kilo almayı güçleştiren etkenler arasında yer alıyor. Uzmanlara göre kilo almak için yapılması gereken yöntemler şu şekilde:
- Tüketilen yiyeceklerin kalori miktarlarının yüksek olmasına özen gösteriniz.
- En az 3 öğün yüksek kalorili yiyecekler tüketilmeli
- Gün içinde protein ağırlıklı besinler ve karbonhidrat ağırlık beslenin
- Karbonhidrat kalorilerine dikkat ediniz.
- En önemliside bol bol su içmelisiniz.
- Yatmadan 3 saat önce yemek yenebilir
Yukarıdaki yöntemlerle sağlıklı bir şekilde kilo almak mümkündür. Fakat bu beslenme yöntemlerini uygulamak için sağlıklı besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanında kalori açığı yaratmak da kilo vermede olduğu kadar kilo almada da etkilidir. Gün içinde harcadığı kaloriden fazla kalori tüketen kişilerin kilo alma ihtimali daha kolay olacaktır. İşte kilo aldıran besinlerden bazıları:
Bitkisel Yağlar
Doğada bulunan zeytin, soya, fıstık, badem gibi besinlerin yağları sağlıklı bir şekilde kilo almada oldukça etkilidir. Fakat bu tür besinlerde kolestrol tehlikesine dikkat edilmelidir.
Hayvansal Gıdalar
Protein anlamında oldukça zengin olan hayvansal gıdalar sağlıklı kilo almak isteyenlerin tercih edebileceği besinler arasındadır. Fakat bitkisel yağlarda olduğu gibi bu besinlerde de kolestrol riski bulunmaktadır.
Kuruyemişler
Düzenli olarak tüketilmesi durumunda sağlıklı kilo alımını kolaylaştıran besinlerden birisi de kuruyemişlerdir. Bu besinler hem yağ hem de protein bakımından oldukça zengindir.
Fıstık Ezmesi
Fıstık ezmesi uygun fiyatı sayesinde en çok tercih edilen ürünlerden birisidir. Sağlıklı kilo almak adına da olumlu sonuçlar veren bu besinlerde protein, yağ ve kalori çok yüksek miktarlarda bulunur.
Nişasta - Patates
Günlük hayatın sevilen besinlerinden nişasta ve patates de sağlıklı kilo almak isteyenlerin dostudur. Kalori bakımından yüksek besin değerlerine sahip olan bu tür besinlerde buğday, yulaf, mısır gibi doğal ürünler de bulunmaktadır.
Yağlı Balık Ürünleri
Fitness ile yakından ilgilenen kişiler başta olmak üzere bir çok insanın yakından tanıdığı tonbalığı gibi besinlerde Omega 3 maddesinin bulunması sağlıklı kilo almak isteyenler için çok önemlidir. Bununla beraber bağışık sistemini güçlendirmek için de bu tür besinler tüketilebilir.

 

kilo aldıran besinler sağlıklı kilo alma