Kilo vermek için metabolizmanızı nasıl hızlandırırsınız?

TAKİP ET

Kilo vermek istediğimizde metabolizmamızı hızlandırmamız gerekiyor, yani amacımız vücudumuzun içine girdiğimiz tüm besinleri işlemesi için gereken hızı artırmak.

Reklam
Reklam

Bu, her canlının gerçekleştirdiği, besinlerdeki besin maddelerini enerjiye dönüştürdüğü kimyasal bir süreç olarak kabul edilir. Metabolizma daha hızlıysa vücudumuz hareket etmeden bile kalori yakar.

Fazla kilolu insanlar, bu fazla kiloların suçunu sürekli olarak sözde “metabolizma”ya yükler. Gerçek şu ki, bu, her bireyin günlük rutinine bazı alışkanlıklar ekleyerek ve değiştirerek önemli ölçüde hızlandırılabilir.

Genellikle metabolizma ailede çalışabilir, ancak bu yine de bir bahane olarak yavaş bir metabolizmanın arkasına saklanmak için bir neden değildir. Tüm hayatın boyunca bununla yaşamamalısın, çünkü biraz yardımla, hayal ettiğimiz ağırlığa ulaşmak için onu değiştirmeyi mümkün kılmak mümkün.

Size aşağıda verdiğimiz tavsiyelere uyun ve şüphesiz vücudunuzdaki farkı göreceksiniz.

Kahvaltılarınızdaki besinleri artırın

Kahvaltı, erken saatlerde metabolizmayı harekete geçirdiği ve vücuda yağ biriktirmemesi için enerji verdiği için tüm insanlar için gereklidir. Uyandıktan 45 dakika sonra yumurta, ıspanak, yulaf ezmesi, kepekli ekmek ve bu gibi seçenekler eklemek iyi bir fikirdir.

Omega 3 içeren yiyecekleri yiyin

Somon ve ton balığı gibi omega 3 yağ asitleri açısından zengin besinler; Kandaki şeker seviyesini düzenlemenin yanı sıra metabolizmayı hızlandırır ve iltihabı azaltır.

Egzersiz çok önemli

Gününüze biraz egzersiz eklemeniz önemlidir; yürümek, koşmak, koşmak, yüzmek veya sizi aktif tutan herhangi bir aktivite olsun. Yoğun egzersiz aralıkları eklemenin vücudunuzun çok daha fazla enerji tüketmesine ve hücrelerin daha iyi oksijenlenmesine neden olacağı unutulmamalıdır.

Daha fazla protein yiyin

Etkisi tam tersi olan daha fazla karbonhidrat içeren gıdaların aksine, günlük beslenmemizde artan proteinler bizi daha uzun süre tok hissettirir; bu şekilde metabolizma aktif kalır ve yağ yakımı gerçekleşmeye devam eder. Unutulmamalıdır ki daha fazla protein alarak kas oluşumuna katkıda bulunursunuz.

Diyetinize kahve ekleyin

Kahve, hakkında pek çok olumsuz şey söylenen bir içecektir ama gerçekte kahve çok büyük bir uyarıcıdır (fiziksel aktiviteye iyi gelir), damarları genişleten ve şeker hastalığı gibi hastalıkları önlediği de söylenmektedir.

Kahve bir metabolizma hızlandırıcıdır ve yağ yakımına katkıda bulunur. Kafein vücuttaki adrenalin seviyelerini artırabilir, işte bazı harika kahve makineleri

Her gün yeşil çay iç

Bu antioksidan bakımından zengin içeceğin, hızlı kilo kaybına yardımcı olmak için metabolizmayı hızlandırmak için mükemmel olduğu söylenir. Yeşil çay, kilo vermeyi çok daha kolay hale getiren artan yağ oksidasyonu ve termojenez üretir . Kalorisi çok azdır, gün içinde 4 bardak yeterlidir.

Diyet yapmak az yemek yemek değildir

Ne kadar az yersek, o kadar çok kilo vereceğimiz doğru olsa da, tekrar yanlış yediğinizde toparlanma etkisi yapabilir ve çok daha fazla kilo alabilirsiniz. Sağlıklı besinlerle günde 5 öğün yemek tavsiye edilir.

Bunlar, vücudunuzun işleyişini ciddi şekilde değiştirmeden metabolizmanızı doğal bir şekilde hızlandırabilmeniz için bazı küçük önerilerdir. Daima unutmayın: Her şeyin anahtarı doğru beslenme ve yoğun egzersizdir. Hayatınızı değiştirin!