Kilo vermek istiyorsanız sakın bu 20 yiyeceği yemeyin

TAKİP ET

Kabul edelim: Kilo vermek zor olabilir. "Sağlıklı" yiyecekler yemeniz gerektiğini biliyorsunuz ve buna rafine karbonhidrat ve şekerden vazgeçmek de dahildir. Ancak hangi yiyeceklerin sizin için gerçekten iyi olduğunu bilmek zor. "Sağlık halesi" olan yiyecekler aldatıcıdır ve aslında size yüzlerce istenmeyen kaloriye mal olabilir.

Reklam
Reklam

Günün sonunda, sonunda kilo vermek için kalori açığı oluşturmanız önemlidir. Lauren Harris-Pincus, "Aynı miktarda kalori için, yağ ve şeker oranı yüksek yiyecekler çok fazla besin içermeyen kalori yoğunken, protein ve lif oranı yüksek yiyecekler çok daha doyurucu olduğu yerlerde tüm kaloriler eşit yaratılmamıştır" diyor.

Bu nedenle, meyve, fındık ezmesi, rendelenmiş hindistan cevizi ve muhtemelen biraz çikolata parçaları ile doldurulmuş smoothie kasesinin kilo vermenize yardımcı olacağını düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Porsiyon boyutlarını, şekerli öğelerin sayısını ve bir oturuşta gerçekte kaç kalori tükettiğinizi düşünmeyi bırakın. Bakın, hangi yiyeceklerin kilo kaybı için en iyi ve en kötü olduğunu tespit etmek o kadar kolay değil!

İşte her zaman daha sağlıklı bir seçim olduğunu düşünebileceğiniz, ancak aslında kilo vermek için en kötüsü olan 20 yiyecek.
 

Acai kaseleri

Acai kaseleri taze, parlak meyvelerle doludur, ancak onlara ne eklediğinize bağlı olarak 500 ila 800 kalori ve ayrıca birkaç günlük şeker toplayabilirler.
Harris-Pincus, "Bir mağazadan satın aldığınız ürünler hakkında beslenme bilgisi bulmak çok zor" diyor. "Yani, onlardan gerçekten hoşlanıyorsanız, acai bazı, taze meyve ve toz veya biraz fındık gibi bir protein kaynağı ile daha küçük bir boyuta yapıştırın."
 

Suşi

Suşi, seçtiğiniz şeye bağlı olarak şaşırtıcı bir şekilde vurulabilir veya kaçırılabilir.
Harris-Pincus, " 'Baharatlı' veya 'gevrek' etiketli her şeye ve aioli veya diğer drizzled soslu her şeye dikkat edin" diyor. "Örneğin, baharatlı bir ton balıklı rulo, baharatlı mayonezli normal bir ton balıklı rulodan yaklaşık 100 kalori daha fazladır."

Tempura gevrekleri ve tatlı veya mayonez bazlı soslar, aksi takdirde yağsız ve protein açısından zengin bir öğüne çok fazla kalori ekler.

Harris-Pincus, "Sebzeler ve et suyu bazlı çorbalar içeren deniz ürünlerine odaklanın" diye ekliyor. "Ve seviyorsanız, siparişinizi tamamlamak için daha yüksek kalorili bir ürün seçin."

Hindistancevizi yağı

Harris-Pincus, "Hindistan cevizi yağı bir sağlık halesi taşıyor ve sağlıklı yaşam alanında bir gıda haline geldi" diyor. "Newsflash: Hindistan cevizi yağının yemek kaşığı başına yaklaşık 120 kalorisi vardır."
Birçok paleo ve keto tarifi, bu yüksek doymuş yağ yağında sırılsıklam edilmiştir, aşırıya kaçarsa başarınızı kolayca rayından çıkarabilir. Hindistan cevizi yağını olduğu gibi kullanın ki bu az miktarda kullanılacak bir şeydir.
 

Şekersiz Şeker

Şekersiz, mutlaka sağlıklı veya kalorisiz anlamına gelmez. Harris-Pincus, "Örneğin, pişirme için şekersiz çikolata parçaları kullanmak birkaç kalori tasarrufu sağlayabilir, ancak önemli bir miktar değil, bu nedenle porsiyon büyüklüğü anahtardır" diyor. "Ve şekersiz şekerlemede aşırıya kaçan herkes, sorbitol gibi kullanılan şeker alkollerinin büyük GI rahatsızlığına neden olabileceğini onaylayacaktır."
 

Keto Dondurma

Keto dondurması düşük karbonhidrat olabilir, ancak yağ ve kalori bakımından çok yüksektir ve genellikle normal dondurmadan daha fazla kalori içerir!

"Önde gelen bir keto dondurma markası 1/2 fincan başına 210 kalori paketlerken, eşit derecede popüler bir normal, standart vanilyalı dondurma markası 1/2 fincan başına 127 kaloriye sahiptir" diyor.

Kilo verme bilimi söz konusu olduğunda, toplam kalori alımı genellikle karbonhidrattan daha önemlidir, diye ekliyor.
 

Glutensiz Ekmek

Kilo vermenin yolunun glütensiz yemek olduğunu düşünenler için glütensiz ekmek genellikle buğday ekmeğinden daha sağlıklı olarak övülür. Bununla birlikte, Harris-Pincus, glutensiz ekmek tipik olarak kalorilerde daha yüksek ve lif bakımından daha düşüktür ve ekmeğe giren glutensiz tahıllar işlenir ve B vitaminleri gibi temel besinlerden yoksundur, diye açıklıyor Harris-Pincus.

"Glutenden kaçınmak için tıbbi bir nedeniniz yoksa, onu bırakmak, sizi pizza veya hamur işleri gibi yüksek kalorili yiyeceklerden kaçınmaya zorlamaktan başka, sihirli bir şekilde kilo vermenize yardımcı olmaz" diyor.

Agave şurubu

Agave, kulağa hoş gelen başka bir şekerdir. Çok küçük besin farklılıkları dışında, normal sofra şekeri yemekten farklı değildir, bu nedenle kaloriler benzerdir.

Harris-Pincus, "Ayrıca, irritabl bağırsak sendromu olan herkes, FODMAP'lerde, özellikle de IBS'li birçok kişi için tolere edilmesi zor olan fruktozda yüksek olduğu için, agav'ı daha büyük miktarlarda tolere etmeyi zor bulabilir." Diyor.
 

Dürüm

Sandviç yerine dürüm sipariş etmek, durumu sizin için daha iyi hale getirmeyecek.

Harris-Pincus, "Sandviç malzemeleri seçerken insanların kafası genellikle karışıyor" diyor. "Birçoğunun daha az kaloriye sahip olduğunu düşündüğü sarımlar ince görünse de, geleneksel bir sargı, iki standart ekmek diliminin iki katı kaloriyi alır."

Sargılar sizin işinizse , düşük kalorili ve düşük karbonhidratlı bir sargı kullanarak evde yapın. Her biri 70-110 kaloriden oluşan herhangi bir yer tatlı noktadır. Ayrıca, sizi doldurmak için sargıların lif açısından yüksek olduğundan emin olun. Sipariş veriyorsanız, ekstra kalori tasarrufu yapmak için uçları (tortilla'nın katlandığı ancak doldurulmadığı kısım) kesin.
 

Enerji barları

Düzenli olarak "enerji" barlarında atıştırırsanız, bu seçimi yeniden değerlendirmek isteyebilirsiniz - özellikle bazıları atıştırma yerine öğün yerine geçecek kadar kalori içerdiğinden.

RD Maggie Michalczyk , "Bütün çubuklar eşit yaratılmamıştır, bu nedenle içerik etiketini okumak ve içinde kaç kalori olduğuna dair bir fikir edinmek önemlidir" diyor. "250'den fazla [kalori] herhangi bir şeyin yemek değiştirme alanına girdiğini söylüyorum."
 

Frappuccinolar

Tipik olarak bir kahve dükkanında veya yerel Starbucks'ınızda bulacağınız bu donmuş içecekler, ilave şeker ve ekstra kalori içerdikleri için tatlı kategorisine daha fazla girebilir.

Michalczyk, "Kilo vermeye çalışırken, bunları günlük bir kahve içeceğine karşı arada bir tedavi olarak ele alırdım" diyor.

Bunun yerine sade kahve veya düşük şekerli kahve içecekleri tercih edin. Kahvenizi sade içmiyorsanız, fincanınızdaki şeker miktarını yavaşça azaltmayı deneyin.

İşlenmiş Atıştırmalıklar

Bu, gıda etiketlerini okumanın çok önemli olduğu başka bir örnek!

"Bazı işlenmiş atıştırmalıklar ilave şeker, yağ ve kalori içerir ve bunlar kesinlikle artabilir. Çanta gibi bir şeyi değiştirebileceğiniz zaman, elma ve badem, muz ve fındık yağı, humus ve havuç gibi tam gıda bazlı atıştırmalıkları tercih edin.
 

Hazır kokteyl karışımları

Bunlar genellikle ekstra kalori ve şekerle doludur, bunların hiçbiri daha ince bir içeceğe izin vermez. Michalczyk, "Sıfırdan kendin bir içki yapmaktan çok daha iyisin," diyor.

"Kilo vermeye çalışırken, kalorisi ve şekeri daha düşük olan alkollü içeceklere bakın" diye ekliyor. Ayrıca, bunun yerine soda veya maden suyu kullanarak tatlı karıştırıcılardan kurtulduğunuzdan emin olun.
 

Fast food salataları

Michalczyk, "Porsiyonlar ekstra büyük olma eğilimindedir, ayrıca restoranlarda ve fast food yerlerinde görünüşte sağlıklı yemekler bile yağ ve ekstra kalori ile doldurulabilir" diyor.

Evde kendi salatanızı denemek ve yapmak her zaman en iyisidir. Dışarıda yemek yiyorsanız, bu öğünlerin beslenme dökümlerini kontrol etmek isteyeceksiniz. Ayrıca yan taraftaki pansumanları da sorduğunuzdan emin olun ve kruton ve kuru meyve gibi ekstra sosları atlayın.
 

Dondurulmuş pizza

Dondurulmuş pizza söz konusu olduğunda bazı mantıklı seçenekler olsa da, çoğu popüler marka porsiyon başına bir ton fazladan kalori, yağ ve sodyum paketler.

Michalczyk, "Bu, kesinlikle etiketlerini okuyacağım, farklı markaları karşılaştıracağım ve hatta ekstra sebzelerle daha sağlıklı hale getirebilmek için evde kendi pizzamı yapmaya çalışacağım başka bir ürün" diyor.
 

Hazır Smoothieler

Michalczyk, "Smootiler, diyetinize daha fazla besin eklemek için harika olabilir; ancak, hazır yemek yerlerinde hazır bulunan smoothie'ler veya smoothie'ler, neredeyse bir yemek ve ilave şeker kadar kalori toplayabilir” diyor.

Flaş haber: Bazıları gerçek meyveden bile yapılmayabilir!

“ Onları protein, yağ, yeşillik ve sağlıklı karbonhidrat kombinasyonu ile evde yapın diyorum ” diye ekliyor. Şimdi, beslenme uzmanlarının her zaman içtiği bu yağ yakan smoothie tariflerinden birini deneyin .
 

Granola

Granola iyi bir atıştırmalık olabilir. Yine de tüm seçenekler eşit olarak oluşturulmaz. Şekeri düşük ve proteini daha yüksek olan granolaları arayın.

Michalczyk, "Raftakilerin çoğu ekstra şeker içerir ve kalorileri yüksektir, bu da kilo verme yolculuğunuzu sabote edebilir" diyor. "Ayrıca, porsiyon boyutu genellikle yediğimiz kısımdan çok daha küçüktür" diye ekliyor.
 

Diyet soda

Diyet sodanın kalori içermemesine aldanmayın. Araştırmalar, diyet soda tüketimini kilo alımına bağladı; diyet soda içen kişilerin, içmeyenlere göre yüksek tansiyon ve yüksek kan şekerine sahip olma olasılığı daha yüksekti .
 

Paketlenmiş Düşük Karbonhidratlı Tatlılar

100 kalorili atıştırmalık paket mini kurabiye. Önceden paketlenmiş tatlıların çoğu sadece kalori bakımından yüksektir.

Michalczyk, "Kaloriyi kontrol altında tutarken kilo vermeye çalışırken daha sağlıklı malzemeler ve daha az şeker kullanabileceğiniz evde bir ziyafet hazırlayın" diyor.
 

Kurutulmuş meyve

Ara sıra biraz kurutulmuş mango veya hurma yiyebilirsiniz, ancak kurutulmuş meyve aslında çok yüksek şeker içerir. Torbayı kazdığınızda tadı çok güzel olduğu için porsiyon boyutuna bağlı kalmak da zor.

Örneğin, iz karışımını düşünün . Dikkatli olmazsanız, kendinizi aynı anda üç porsiyona kadar yerken kolayca bulabilirsiniz! Bunun yerine, kuru meyveleri idareli olarak yiyin ve bunun yerine her zaman taze meyve yemeye çalışın.
 

Yağsız soslar

Yağsız sosun, salatanıza kalın ve kremsi veya yağ bazlı bir seçenek koymaktan daha sağlıklı olduğunu düşünebilirsiniz . Harris-Pincus, çoğu zaman, yağsız pansuman, yağ eksikliğini telafi etmek için şekerde daha yüksektir - ve sizi doldurmaya yardımcı olmaz, diyor Harris-Pincus. Ya bir çiseleyen zeytinyağı ve limon ya da daha kalın, avokado ya da Yunan yoğurdu bazlı bir sos aslında sizin için daha iyidir.