Kilosu 150 lira olan zehirli aslan balığı yok satıyor!

TAKİP ET

Akdeniz ve Ege denizinde balık popülasyonuna zarar vermesi ile bilinen dikenleri zehirli aslan balığının dikenlerinin kesilmesi sonrasında yapılan çorbası ve ızgarası balık severler tarafından büyük ilgi görüyor. Balığı kilosu 150 liraya satılırken tezgaha çıkmasından en geç bir gün sonra tükeniyor.

Reklam
Reklam

Genel olarak Kızıldeniz'de yaşayan ve oradan Akdeniz ve Ege Denizine gelerek hem balıkçılara hem de balıklara zarar veren aslan balığının meydana getirdiği popülasyonu kontrol altına almak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Balık yavrularını ve aynı zamanda da yumurtalarını yediği için eti protein zengini olan fakat dikenleri de zehir içeren aslan balığının tüketilmesi için uzmanlar öneri üzerine öneri yayınlıyorlar.



PROTEİN ZENGİNİ ASLAN BALIĞI

Sadece zıpkınla avlanan balığı avlamak için dalgıçlar 5 metre ve daha fazla derinliğe dalıyorlar. Balığın protein açısından oldukça zengin olması taleplerde artışlara da neden olurken balık çarşılarında kilosu neredeyse 150 lirayı buluyor.



Zehirli dikenlerinin temizlenmesi sonrası aslan balığı diğer balık türleriyle aynı seviyeye geliyor. Etinde bir zehir durumu kalmadığı için de güvenle tüketilebiliyor. 



Diğer taraftan, Antalya Büyükşehir Belediyesi ise, vatandaşların büyük rağbet gösterdiği aslan balığını belediyenin balık çarşısında tava, ızgara ve çorba şeklinde hazırlayarak menüsüne dahil ettiği öğrenildi.

 

zehirli aslan balığı aslan balığının kilosu aslan balığının faydaları