Kilosu tam 16 bin TL! Balinanın kusmuğundan elde edilen bu ürün ne?

TAKİP ET

Balina kusmuğunun içerisinde bulunan yağdan üretilen misk – i amber kokusunun 3 gramı 50 TL 'den satışa sunulmaktadır. Oldukça pahalı bir ürün olduğundan dolayı gramaj gramaj olarak satılan amber ile misk karışımına sahip olan bu esansın kilosu ise tam olarak 16 bin TL 'den satılmaktadır. Kalbe ferahlık veren bu kokunun insan sağlığına pek çok faydası olduğu da bilinmektedir. Biz de bu haberimiz de sizlere bu kokunun detaylarını anlatacağız.

Reklam
Reklam

Balina kusmuğunun içerisinde bulunan yağdan üretilen misk – i amber kokusunun 3 gramı 50 TL ‘den satışa sunulmaktadır. Oldukça pahalı bir ürün olduğundan dolayı gramaj gramaj olarak satılan amber ile misk karışımına sahip olan bu esansın kilosu ise tam olarak 16 bin TL ‘den satılmaktadır. Kalbe ferahlık veren bu kokunun insan sağlığına pek çok faydası olduğu da bilinmektedir. Amber, balinaların sindirim sistemlerinde üretilen katı ve mumlu bir maddedir. Bu maddeyi okyanuslardan denizciler toplamaktadır. Renk olarak hem siyah renkte hem de gri renkte olabilen amber, uzman kişiler tarafından da yapılan birçok araştırma sonucuna göre, kas gevşetici, hazmı kolaylaştırıcı ve aynı zamanda kalbi de güçlendirerek iştah açıcı özelliklere sahiptir. 
Misk de, misk geyiklerinin göğüslerinden elde edilmektedir. Misk – i amber esansı ise, iki maddenin farklı miktar oranlarında karıştırılarak elde edilmektedir. Bursa ‘da tarihi hanlar bölgesinde yer alan dükkanında ıtriyat malzemelerinin satışını yapan Tuğba Akgün, misk ile amber karışımının insanlık çağı boyunca en çok beğenilen ve en güzel kokulardan bir tanesi olduğunu dile getirdi. 
Ayrıca, bu esansın sağlık açısından da çok fazla faydası olduğu söyleyen Tuğba Akgün, ‘’ Kalp hastalıklarına iyi gelen ve iştahı da artırmaya yardımcı olan misk – i amberin 3 gramlık şişesini vatandaşlarımıza 50 TL ‘den satmaktayız. Bu esansı genellikle hem yaşlı vatandaşlarımız hem de kalp hastalığı olan vatandaşlarımız tercih etmektedir. Aynı zamanda misk – i amber, histeri ile boğmaca gibi de birtakım çocuk hastalıklarında da kullanılmaktadır. Bu sebeple de bazı anne ve babalar çocukları için de bu ürünü bizden bizzat talep etmektedirler. ‘’ diye konuştu. 
Amberin, balinaların kusmuklarının içinde yer alan yağdan üretildiğini ve ayrıca yurt dışından da ithal edildiğini aktaran Akgün, kendilerinin de işlenerek esans haline getirilen bu kokunun hem Konya hem de Yalova ‘dan temin ettiklerini söyledi. 

balina kusmuğundan üretilen ürün ne? misk - i amber