Kimler kefil olabilir? Kredi borcu olanlar kefil olabilir mi?

TAKİP ET

Bir çok resmi işlemlerde kefil şartı olmaktadır. Bu nedenle kredi kartı borcu olan kişiler kefil olabilir mi sorusu sorulmaya başladı. Kefil olma şartları nelerdir? Kimler kefil olamaz? Kredi kartı borcu olan kefil olabilir mi sorusunun yanıtı haberimizde

Reklam
Reklam

Kredi borcu olan biri yeniden kefil olabilir mi konusunda yanıtımız; hem evet hem de hayır olarak verilebilir. Burada yer alan temel şartlar ve süreç, sadece bu konuyla sınırlı olmadığı için; diğer maddeler karşılandığı taktirde evet olabilir diyebiliriz. Kefil olma detayları ve kimler kefil olabilir sorusuna yanıt haberimizde 

Kefil olma şartları nelerdir? 

Kişinin ödenmemiş kredi ya da kredi kartı borcunun bulunmaması gerekir.

Kişi daha önce yasal takip ve avukatlık durumunu hiç yaşamamış olması gerekmekte.

Kişinin adına kayıtlı ev, arsa, araç varsa ipotek ettirebilmelidir.

Kişide taşınmaz ve ya araç yoksa, sabit gelirini ispatlayabilmelidir. (Özel sektör çalışanları için)

Kredi borcu olan kefil olabilir mi konusunda en önemli madde kişinin devlet memuru olmasıdır ve yukarıda ki diğer şartları karşılayabilir durumda olmasıdır.

Kredi kartı borcu olan biri başkasına kefil olabilir mi? 

İstenilen şartlar karşılanırsa ve banka politikalarına uygunsa evet kefil olabilmektedir. Bizlerin de bu konu başlığında sizlere bir kaç önerimiz olacak. Bu öneriler dahilinde, kredi borcu olan birinin başka birine kefil olma süreci daha kolay ve sorunsuz ilerleyecektir.

Banka kredisinde emekli kefil olabilir mi? 

Belli şartları karşıması durumunda olabilir yanıtını verebiliyoruz. Emeklinin kredi geçmişinde yasal takip ve icra takip dosyaları mevcutsa ve aradan 5 sene zaman geçmemişse; normal çalışanlarda olduğu gibi emeklilerde kefil olamaz. Bu durumu da göz önünde bulundurmayı unutmayınız.

Bir kişi kaç kişiye kefil olabilir? 

 Bankalar risk taşımadığını ön görürse, 3. kefilliği bile kabul edebilirken, sorun görmeleri halinde, 2. kefillik için bile red cevabı alınabilir.

kefil olma şartları borcu olan kefil olabilir mi kimler kefil olabilir kredi borcu olan kefil olur mu