Kimlik yenileme işlemi nasıl yapılır? 2021 kimlik yenileme ücreti

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin kimlik kartı bulunmaktadır.Kimlik kartının nasıl değiştirildiği ve kayıp çalıntı durumlarında ne yapıldığı araştırılmaktadır. Kimlik yenileme işlemi nasıl yapılır? Bu haberimizde kimlik yenileme işlemleriyle ilgili detayları sizler için derledik. İşte 2021 kimlik yenileme ücreti ve detayları...

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı, eski kimlik kartının 2023'e  kadar güncellenmesi gerektiğini duyurdu. Nüfus Müdürlüğü tarafından kimlik yenileme işlemi tamamlanmaktadır. Ancak nüfus yoğunluğu nedeniyle Nüfus Müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması gerekmektedir. Rezervasyonlar telefon veya internet üzerinden yapılabilir.  Kimlik yenilemesi nasıl yapılır?

Kimlik yenileme 

Yeni kimlik kartı almak için randevu alınması gerekmektedir. Bağlı kuruluşlar için Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alabilirsiniz. İnternetten randevu  almak istemeyenler için telefon seçeneği de var. Telefonla randevu almak için Alo 199'u arayabilirsiniz.

Kimlik yenileme işlemi için Nüfus Müdürlüğüne bazı belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin randevu saatinden önce doldurulması ve randevu saatine getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kimlik güncelleme işlemi gerçekleştirilemez. Yeni kimlik kartı için gerekli belgeler;

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi

Bir adet biyometrik fotoğraf          

Kimlik yenileme ücreti ne kadar?

 2021 yılında kimlilk yenileme ücreti olarak Kimlik kartının değiştirilmesi için 30 TL , kimlik kartının kaybolması durumunda yenisi için 60 TL ödenmektedir.Yenileme ücreti  yatırmak için birden fazla yol vardır.  Bunlar aşağıdaki gibidir:

Vergi Dairesi Başkanlığından,

Vergi dairesinin internet adresi https://ivd.gib.gov.tr/ üzerinden sanal pos, kredi veya banka kartı ile 

PTT şubesinden yatırılabilir.

Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıldır. Sürenin bitiminden sonraki tarihten itibaren yenilenir. Yürürlük tarihi kimlik kartındadır. Kimlik yenileme süreci 2023 yılına kadar devam edecek. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra yeni kimlik kartı belirlenen adrese ve kişiye PTT ile gönderilecektir. Teslimat ortalama bir hafta içinde tamamlanır.

Kimlik yenileme Kimlik yenileme ücreti