Kimliklerde yeni dönem başlıyor! Kimliklere e-imza yükleme işlemi

TAKİP ET

Kimliklerin değişmesi üzerine e-imza kimliğe nasıl yüklenir soruları sorulmaya başladı. Kimlikte e imza hangi illerde başladığı da merak konusu oldu. E imza eklemek isteyen vatandaşlar nasıl yapılacağını ve nerede yapılacağı araştırmaya başladı. Kimliğe e imza nasıl yüklenir? Kimlik kartlarına e imza yükleme nasıl yapılır?

Reklam
Reklam

Kimliğe e imza nasıl ve nereden yüklenir sorusu hızlar sorulmaktadır. Kimliğine e imza yüklemek isteyenler bu işlemi nasıl yapacağını araştırıyor. 50 ilde başlayan bu süreç nasıl ilerleyecek?  İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020’de hayata geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay projesinin ikinci adımını kimlik kartlarına e-İmza yüklenmesi oluşturuyor. E imza hakkında merak edilenler şöyledir;

Kimliğe e imza yükleme işlemi 50 ilde nüfus müdürlüklerinde başlatıldı. Hangi illerde başladığı araştırılırken siz değerli okurlarımız için detaylara yer verdik. Bu iller  Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak olacak.

Kişiler nüfuslara giderek sıra beklemeden nüfusmatiklerden e imza yükle işlemini kısa sürede yapabilir. Ülke geneli her nüfus müdürlüklerinde ve tapu müdürlüklerinde ayrıca bankalarda e imza işlemi yapılacaktır. 

Zaman ve maliyetten tasarruf sağlanacak

e-İmza uygulaması ile kamu ve özel sektörde kırtasiyeciliğin azaltılması, iş ve işlemlerin daha hızlı, hatasız, eksiksiz ve kaliteli şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak. Böylece işlem başına zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak. Ayrıca e-İmza ile işlemler çevrim içi olarak da yapılabilecek.

e imza kimliklere e imza nasıl yapılır kimliklere e imza