KİPTAŞ'tan tedirginlik yaratan uyarı! Konut fiyatları artmaya devam edecek

TAKİP ET

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış neredeyse ev almayı imkansız hale getirirken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan yeni bir uyarı geldi. Kurt, yaptığı açıklamada güven sorunu olduğunu ve istikrar olmadığını belirterek konut fiyatlarının daha da artacağını söyledi. Çözüm önerisi olarak da boş konutları devletin almasını ve halka satmasını sundu.

Reklam
Reklam

Milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul'da konut ve kiralık ev fiyatları geçtiğimiz yıldan bu yana fahiş şekilde artmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sürekli artan konut fiyatları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kendisi dahil olmak üzere hiç kimsenin önünü göremediğini belirten Kurt, güven sorunu olduğunu ve istikrar olmadığını söyledi.

Konukları devlet alsın halka satsın

Konut maliyeti artışlarına dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, Söyledin mi hızlı hareket etmesi nedeniyle piyasada 18 liradan Demir bulunduğunu belirten kurt, döviz çıkacak beklentisi olduğunu söyledi. Fiyatların daha da artacağını söyleyen kurt, şu anda boşta olan konutların devlet tarafından alınması ve halka satılması gerektiğini söyledi. Ayrıca kentsel dönüşüme destek verilmesi önerisinde bulunan KİPTAŞ Genel Müdürü, konutlardaki bu pahalılığı ise “En temel sebebi maliyet. İnşaat maliyeti, girdi kalemleri enflasyonun çok üzerinde arttı. İnşaat malzemesinin yüzde 85’i dövize endeksli. Döviz artınca maliyet de artıyor. Dövizde artış yüzde 15’ken malzemedeki artış 300, 350’leri buldu. Mesela demirde...” sözleriyle açıkladı.