Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Çankırı'da 1 can daha aldı

TAKİP ET

Kene ısırığı vakaları yaz aylarının gelmesiyle birlikte artış göstermeye başladı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle de endişe son derece yüksek. Gelen son bilgiye göre Çankırı'da bir kişi daha Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Çankırı’da bir kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi sebebiyle yaşamını yitirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çankırı Valisi Abdullah ayaz, Şabanözü ilçesinden sonra Ilgaz‘da da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi sebebiyle bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çankırı’da dokuz kişi tedavi altında

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz daha önce yaptığı açıklamada Kırım Kongo Kanamalı Ateşi sebebiyle Çankırı’da dokuz kişinin tedavi altında olduğunu duyurmuştu. Kene ısırması sonrasında kırım Kongo kanamalı ateşi ne yakalanan bir kişi geçtiğimiz günlerde Şabanözü ilçesinde hayatını kaybetmişti. Bugün yeni bir açıklama daha yapan vali ayaz, Ilgaz‘da da bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Vatandaşlara uyarıda bulunan vali ayaz, kene ısırması halinde keneyi elle çıkarmaya çalış mamalarını istedi. Kene ısırmasına şahit olan vatandaşların hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurmasını isteyen ayaz, başvuru yapanların hemen takip altına alındığını dile getirdi.

Çok etkin bir ilaç var

Kan değerlerindeki düşüşün erken teşhis edilmesi durumunda tedavinin de kolaylaştığını belirten Vali Ayaz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne karşı çok etkili bir ilaç olduğunu ancak hastalık belli bir boyuta ulaştıktan sonra ilacın çözüm olmayabildiğini dile getirdi.

Kene ısırması durumunda ne yapılmalı?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene ısırması vakaları artarken vatandaşlar ise gene ısırması durumunda ne yapılmalı sorusuna yanıt arıyor. Uzmanlar, kene ısırması halinde kesinlikle bilinçsiz bir şekilde kenenin çıkarılmamasını isterken en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söylüyor. Ayrıca kene ve ısırdığı bölgeye çıplak elle dokunmak da doğru değil. Hastalık önleme merkezleri ise kişilerin keneyi kendi imkanlarıyla çıkarmaları halinde bir kavanoza koyup dondurmalarını istiyor. Keneyi kendi imkanı ile çıkaranların ısırılan bölgeyi alkolle temizlemesi, daha sonrasında ise bol su kullanarak bol köpüklü yara yerini dezenfekte etmesi de tavsiyeler arasında yer alıyor.