Kırmızı ete zam geldi! Bir zam daha geleceği iddia ediliyor

TAKİP ET

Kurban bayramının ardından artan maliyetler sebebiyle kırmızı ete 5 lira zam yapıldı. İlerleyen günlerde et fiyatlarına 5 lira daha zam geleceği iddia ediliyor.

Reklam
Reklam

Kurban bayramının hemen ardından kırmızı et fiyatlarına zam haberi geldi. Vatandaşların alım gücünün düşmesi ve yeterli hayvanın kurban pazarlarına götürülmemesi sebebiyle Kurban bayramında hayvan satışlarında ciddi oranda düşüş olduğu açıklanmıştı. Bayramın hemen ardından et fiyatlarına zam yapıldığı açıklanırken Bugünden itibaren kilo da 5 lira olmak üzere kırmızı et fiyatlarına zam geldiği duyuruldu. Ancak ilerleyen günlerde kırmızı et fiyatlarına 5 lira daha zam geleceği düşünülüyor.

Artan maliyetler, yeterli hayvan sayısının bulunmaması nedeniyle kurban bayramının hemen ardından et fiyatlarına zam haberi geldi. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere karkas kesim fiyatları 5 lira arttı. Ancak tek zam bu olmayacak. Önümüzdeki günlerde de Kırmızı et fiyatlarına 5 lira daha zam geleceği düşünülüyor. Bugün yapılan zamla birlikte yağlı karkas kesim fiyatları 98 lira olurken yağsız karkas kesim fiyatları ise 100 liranın üzerinde yükseldi.

5 lira daha zaman bekleniyor

Bugün yapılan zamla birlikte kıyma ve kuşbaşı fiyatları da arttı. Önümüzdeki günlerde ise kırmızı et fiyatlarına 5 lira daha zam yapılması bekleniyor.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Kurban bayramını Geride bıraktığımız bu günlerde Karkas kesim fiyatlarının artmasının normal olmadığını belirterek fiyatlardaki nedenin hayvan satışının azalması olduğunu dile getirdi. Tunç aynı zamanda ev satışlarında da ciddi oranda bir düşüş yaşandığını belirtirken otellerde bilim menülerin değiştirildiğini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi turizm sezonu ile birlikte ete olan talebin artmadığını söyledi