Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır? Kırtasiye Ödeneği Kimlere Verilir?

TAKİP ET

2022 senesinin kırtasiye ödeneği ne zaman yapılacak? Kırtasiye yardımından kimler faydalanabilir? Tüm bu sorular ve daha fazlasının cevabını sizler için haberimizde derledik.

Reklam
Reklam

Kırtasiye ödeneği mahalle muhtarlıkları aracılığı ile düzenlenir ve kişilere bulunduğu belediye tarafından ya da Sosyal Yardımlaşa Vakfı aracılığı ile yapılır. Kaymakamlıklarda olan Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden bu yardımı almak için hak kazanırsınız.

 

Kırtasiye yardımı için nereye başvurmak gerekir?

Kırtasiye yardımı için başvurular muhtarlıkta ya da direkt belediyelerin yardım masalarına yapılabileceği gibi ihtiyaç sahiplerinin Sosyal Yardımlaşma Vakfına kendilerinin başvurmaları durumunda verilmektedir.

 

Kırtasiye yardımı ne zaman yatar?

Kırtasiye yardımı her yıl olduğu gibi bu sene de okullar açılmasına yakın bir tarihte yani Eylül ayında verilmektedir. Belirlenen kişilere verilen Kırtasiye yardımı okular açılmadan önce öğrencilere verilir.

 

2022 kırtasiye yardımı ve fiyatları nedir?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından illere gönderilen resmi yazıda: “657 sayılı Kanunun ek 32’nci maddesinde öngörülen öğretim yılına hazırlık ödeneği; 2022 yılında 1.325 TL olarak ödenir” belirtilmiştir. 2022 yılı kırtasiye yardımı ücreti 1.250 TL’dir. Öğrenciler için ise velilerine verilen para 350 – 450 TL arasında değişiyor. Bakanlık ya da il belediyelerinden gerekli başvuru şartlarını sağlayan ve gerekli belgeleri ileten herkes kırtasiye yardımı hizmetinden faydalanabilir.

Her yıl bu yardımdan ne şekilde faydalanabileceği konusu öğretmenlerin merak ettiği konulardandır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca bahsi geçen kırtasiye ödeneği, belirtilen kurumlarda görev yapan öğretmenler için geçerlidir. Seçili kurumlar dışında öğretmenlik görevini yerine getirenler bu yardımdan faydalanamamaktadır.

kırtasiye yardımı eğitim ödeneği