Kışın kuruyan ve çatlayan cildiniz için bu yöntemleri mutlaka kullanın!

TAKİP ET

Kışın aşırı soğuklardan cildiniz nem kaybederek kuruyup çatlamaya başlar. Bu çatlakları estetik açıdan önemsemeseniz de ilerleyen zamanlarda daha da artarak yerini yaralara bırakmaya ve canınızı yakmaya başlayabilir. Gelin bunların önüne geçmek iççin birlikte bu yöntemleri deneyelim…

Reklam
Reklam

Cilt çatlakları yazın sıcak havalarda görülse de soğuk havalarda oluşan çatlaklar hiçbir şeye benzemez. Cildinizde kaşıntılara ve yaralara sebebiyet verebilir. Estetik bir görüntü yakalamak ve bu sorunların önüne geçebilmek için bu yöntemleri mutlaka kullanmalısın!

Nemlendiricini iyi seç!

Piyasada binlerce çeşit nemlendirici bulunuyor. Ancak herkesin cildine her nemlendirici maalesef etki etmiyor, etki etmemekle birlikte alerjik reaksiyonlar da gösterebiliyor. Bunun için nemlendiricinizi seçerken bir arkadaşım kullandı onda işe yaradı bende de yarar ya da ben kullandım sen de kullan gibi tavsiye üzerine olan nemlendiriciler yerine bir dermatoloğa başvurmak daha etkili olacaktır. Ya da bir kremi cildinizin tamamına sürmek yerine küçük bir noktada deneyerek alerjik bir tepkimenin oluşup oluşmadığını gözleyin. Ardından kremi kullandığınız zamanlarda cildinizi düzenli olarak takibe alın.

Cildi mutlaka temiz tutmak gerek

Cildinize uyguladığınız herhangi bir krem ya da serum gibi maddelerin etki etmesi için her şeyden önce cildin temiz olması gerekmektedir. Bunun için cildinize en iyi gelecek temizleyiciyi seçmeye özen gösterin.

Güneş kremi en önemli faktör

Güneşten gelen ışınlar cildinizde büyük tahribatlar oluşturabilir. Ancak tek sorun güneş ışınları değil! Telefon veya televizyon gibi birçok teknolojik alet ve çevreden yayılan ışınlar da cildinizde sorunlar oluşturabilir. Bunun için yaz kış demeden güneş kremi dizenli olarak kullanılmalıdır.