Kişisel sağlık bilgi formu nedir? Kişisel sağlık bilgi formu ne işe yarar, nereden alınır?

TAKİP ET

Ehliyet belgesini almak isteyen birçok sürücü adayı sağlık şartını yerine getirmek için kişisel sağlık bilgi formuna ihtiyaç duymaktadır. Ancak bunu nasıl ve nereden yapacaklarını bilmeyenler bunun nasıl yapıldığını merak ediyor. Peki, kişisel sağlık bilgi formu nedir? Kişisel sağlık bilgi formu ne işe yarar, nereden alınır? İşte detaylar... 

Reklam
Reklam

Ehliyet belgesini almak isteyen birçok sürücü adayı sağlık şartını yerine getirmek için kişisel sağlık bilgi formuna ihtiyaç duymaktadır. Genellikle sürücü adaylarının araştırdığı bir konu olan kişisel sağlık bilgi formunun nereden ve nasıl alınacağını sizler için araştırdık. İşte detaylar... 

Sağlık bilgi formu nedir, nereden alınır? 

Kişisel sağlık bilgi formu olarak bilinen bu belgenin aslında doğru ismi kişiye ait sağlık bilgi formu şeklindedir. Sağlık Bakanlığı’nın, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 30.09.2019 tarihli Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönergenin ekinde bulunan bir belgedir. Bu yönergede kişisel bilgi sağlık formu EK-6 şeklinde yer alır. Diğer yandan bu form Durum Bildirir Raporları ve Sürücü Olur Raporları öncesinde başvuru yapacak kişiler tarafından doldurulması zorunlu olan bir form özelliği taşır. 

Eski ismiyle “Sürücü Raporu Beyan” başvurusu için bir doktora görünmeden önce e-Devlet kapısı üzerinden kişisel sağlık bilgi formu doldurulması işlemi yeni hayata geçen bir uygulamadır. 

Bakanlığın yayınlamış olduğu yönergede, sürücü ya da sürücü adaylarından rapor talep edilecek kişilerde e-Devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formu doldurma işlemi yapılması zorunludur. 

18 yaşını aşmayan kişiler için beyan formunun doldurulmasında herhangi bir zorunluluk bulunmaz. Eğer aile hekimi/pratisyen hekim 18 yaşından küçük kişilerin bu formu doldurmasını isterse veli/ vasi tarafından sağlık bilgi formu elle yazılı olarak doldurulup teslim edilir.  

E-Devlet'ten kişisel sağlık bilgi formu nasıl doldurulur? 

e-Devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formu doldurma işlemini aşağıdaki yönergelere uyarak gerçekleştirebilirsiniz. 

e-Devlet’e giriş yaparak arama çubuğuna kişisel sağlık bilgi formu yazılır. 

Sağlık raporu başvuruları öncesinde doldurulması gereken bu form, doldurmadığı takdirde hekimin sağlık raporu düzenleme olanağı yoktur. Tıbbi cihaz, gözlük kullanılıyorsa muayeneye bu cihazlar ile birlikte gidilmelidir. 

e-Devlet internet sitesinde açılan yeni sayfada sağ üst köşede bulunan yeni başvuru butonuna tıklanır. 

Karşınıza çıkacak sayfada sizden boy, kilo, adres, okul, meslek, öğrenim durumu, fotoğraf gibi kişisel bilgiler istenir. 

Devam et seçeneğine tıkladığınızda yakın akrabalarınızın/aile bireylerinizin sağlık durum bilgileri, solunum sistemi, kan hastalıkları, kalp damar sistemi, sindirim sistemi, sinir sistemi, metabolizma, enfeksiyon hastalıklar, kas-iskelet sistemi, ruh sağlığı, hormonal durum, Genito Üriner sistem, başvuru yapan kişinin sağlık durum bilgileri ile birlikte duyu organları hakkında bilgiler istenir. 

En son aşamada tüm bilgileriniz verilerek işleminiz kaydettirilir. 

e-Devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formuna ulaşmak için tıklayınız.

Kişisel sağlık bilgi formu:



 

kişisel sağlık bilgi formu kişisel sağlık bilgi formu nedir kişisel sağlık bilgi formu nereden alınır kişisel sağlık bilgi formu nasıl alınır ehliyet için kişisel sağlık bilgi formu e devlet kişisel sağlık bilgi formu