Kısıtlamalar geri gelecek mi? Olası kısıtlamalar için hangi veriye bakılacak?

TAKİP ET

Omicron varyantı ve tedbirlere dikkatli bir şekilde uyulmaması sebebiyle günlük vakalar 70 binlere dayandı. Peki kısıtlamalar geri gelecek mi? Olası kısıtlamalar için hangi veriye bakılacak?

Reklam
Reklam

2019 yılının son aylarında Çin'de ortaya çıkan koronavirüs ile mücadele sürerken, vaka sayıları önlenemez şekilde artmaya devam ediyor. Vaka sayıları ile birlikte can kayıplarında artmaya devam ediyor.

Ülkemizde de alınan tüm tedbir ve denetimlere rağmen koronvirüs vakaları yayılmaya devam ederken, özellikle son günlerde omicron varyantı sebebiyle günlük vakalar 70 binlere dayandı. Peki kısıtlamalar geri gelecek mi? Olası kısıtlamalar için hangi veriye bakılacak? 

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre her ne kadar günlük vaka sayıları 70 binlere dayanarak 2-3 katına çıkmış olsada, bu oran hastaneye yatışlarda yüzde 4,6 oranında kaldı. Dolayısıyla şu anlık her hangi bir kısıtlama getirilmesi düşünülmüyor. 
Hastaneye yatışlarda ve doluluk oranlarında önlem gerektirecek seviyeye henüz ulaşılmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 5 Ocak'taki Bilim Kurulu'nun ardından, vaka sayılarındaki artışın henüz benzer oranda hastanelere yansımadığını açıklamıştı.

Doluluk oranı yüzde 70-75'i aşarsa kısıtlamalar geri gelebilir
Yeni önlemlerin hastane doluluk oranlarının yüzde 70-75'i aşmasıyla devreye girebileceği ve hastanelerin alarm vermesi durumunda ise geçmişte uygulanan kısıtlamaların yeniden uygulanabileceği belirtiliyor.

Kongre ve toplantılar ile sinema, tiyatro gibi kapalı alanda çok kişiyle gerçekleştirilen etkinliklerin kısıtlanması önlemler arasında yer alıyor.

kısıtlama açıklaması koronavirüs