Kişniş yemenin 5 şaşırtıcı etkisi

TAKİP ET

Kişniş dünyayı bölen tek bitki olabilir. Ya sevdiğiniz ya da nefret ettiğiniz yiyeceklerden biridir - bazıları yemeklere eklediği otsu notaları sever, diğerleri ise bitkinin sabunlu veya kirli bir tada sahip olduğunu söyler. Yenilebilir bitkinin hayranı olanlar, yemeklerini süslemek ve baharatlamak için hem yapraklarını hem de kuru tohumlarını kullanırlar.

Reklam
Reklam

Kişniş yemeyenlerin tarafındaysanız, onu tariflerinize dahil etmenin yollarını bulmayı yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Görünüşe göre bu otlu bitki size bazı harika faydalar sağlayabilir. Bu faydaların neler olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.  

Kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabilir

The Nutrition Twins, "Kalp hastalığı bu ülkede önde gelen ölüm nedenidir ve kişniş, 'kötü' LDL kolesterolü düşürürken bile vücudun 'iyi' HDL kolesterolünü yükselterek bununla savaşmaya yardımcı olur " diyor.

Sadece bu değil, İkizler de kişnişin idrar söktürücü olarak hareket ederek yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olduğunu öne sürüyorlar.

"Hem yüksek LDL kolesterol hem de yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalık için risk faktörleridir" diyorlar.

Yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olabilir

Nutrition Twins, kişnişin iyi bir antioksidan kaynağı olduğunu belirtiyor. Bu antioksidanlar yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur. Bu, hücre hasarına neden olan serbest radikalleri temizleyerek yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini yavaşlatmayı içerir.

The Nutrition Twins, "Araştırmalar kişnişin cildi güneşin zararlı ışınlarından ve foto yaşlanmaya karşı korumaya yardımcı olabileceğini gösteriyor " diyor. "Elbette, bu, bir fark yaratmak için sürekli olarak yeterli antioksidan almak için düzenli olarak kişniş alımını gerektirir."

Diyabetle savaşmaya yardımcı olabilir

British Journal of Nutrition'da yayınlanan araştırmada, kişnişin kandaki şekeri uzaklaştıran ve insülin benzeri bir aktiviteye sahip olduğu görülen bir enzimi uyardığı gösterilmiştir.

The Nutrition Twins, "Kişniş, kan şekerini düşürmek için o kadar iyi çalışıyor ki, kan şekerini düşüren ilaç kullananlar ve kan şekeri düşük olan kişiler, kişnişin aynı etkilere sahip olduğu konusunda uyarılıyor" diyor.

Kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir

Çay ve meditasyonun yanı sıra şehirde kaygıyı azaltmak için yeni bir yöntem var. Anksiyete semptomlarını azaltmaya yardımcı olarak sakinleştirici bir etkiye ihtiyaç duyulduğunda kişniş güçlü bir kaynak olabilir gibi görünüyor. Buna kalp çarpıntısı, terleme, sinirlilik, göğüs ağrısı, hızlı nefes alma ve kas sıkışması dâhildir.

The Nutrition, " Araştırmalar, kişnişin tüm beyin bölgelerinde vücudun kendini iyi hissetme/anksiyete önleyici kimyasalları olan dopamin ve noradrenalin düzeylerini artırdığını, reçeteli anti-anksiyete ilacı Diazepam ise aynı beyin kimyasallarını yalnızca hipokampusta artırdığını gösteriyor" diyor. İkizler.

Kansere karşı koruma sağlayabilir

Gıda Bilimleri Dergisi'nde yayınlanan bulgularda belirtildiği gibi, kişniş tohumları olarak da bilinen kişniş tohumlarıyla pişirmenin, kızarmış sığır köftelerinde daha düşük heterosiklik amin (HCA) seviyelerine sahip olduğu gösterilmiştir. The Nutrition Twins, "Etler yüksek sıcaklıklarda pişirildiğinde HCA'lar oluşur" diyor.