Kıyamet alametleri nelerdir? Kıyamet ne zaman kopacak?

TAKİP ET

Ölümden sonra yaşama inanan kişiler tarafından kıyametin ne zaman kopacağı merak edilmektedir. Kıyametin belirtileri nelerdir? Haberimizde kıyamet habercisi hadiselerden detaylıca bahsedilmiştir.

Reklam
Reklam

Kıyamet’in kopacağı zamanı yalnızca Allah bilmektedir. Ancak kıyamet alametleri Kur’an-ı Kerim’de belirtilmiştir.

Bazı alametlerin gerçekleşmesi uzun zaman almaktadır ve dini emirlerin ihlali, ahlakın bozulması gibi insan iradesine bağlıdır. Hz. Muhammed’in gönderilmesi ve onunla peygamberliğin sonlanması, ilimin yok olup bilgisizliğin artışı, şarap içme ve zinanın açık bir şekilde yapılması, ehliyetsiz insanların söz sahibi olması, cinayetlerin artması, dünya malının bollaşması, zekât verecek fakirin kalmaması alametler arasındadır.

Bu alametler haricinde Hz. Muhammed, “Kıyametten önce on alâmet görmediğiniz sürece dünyanın sonu gelmez.” Buyurmuştur. Peygamber efendimiz kıyametten önce peş peşe gelecek olaylardan söz etmiştir. Bu olaylar doğa kanunlarını aşan ve insan müdahalesi olmadan gerçekleşecek olaylardır. Duman, deccal, güneşin batıdan doğması, Hz. İsa’nın gökten inmesi, yer çöküntüsü gibi olaylardan bahsedilmiştir.

kıyamet alametleri nelerdir kuran-ı kerimde kıyamet alametleri nelerdir kıyamet alametleri nelerdir diyanet kıyamet alametleri nelerdir kısaca kıyamet alametleri nelerdir kaç tanesi gerçekleşti